Campionate

Transferul momentului în Europa: Barcelona semnează cu un superstar de la Manchester City

Ilkay Gendogan, 32 de ani, e mai „aproape ca niciodată” de Barcelona.

Articol de Alexandru Barbu  —  miercuri, 21 iunie 2023

Ilkay Gundogan, 32 de ani, e mai „aproape ca niciodată” de Barcelona. Urmează să efectueze azi vizita medicală.

Exprimarea le aparține jurnaliștilor spanioli de la Marca. „Acordul e pe doi ani, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon”, scrie sursa citată.

Ilkay Gundogan, de la Manchester City la Barcelona

Gundogan va veni la Barcelona din postura de jucător liber de contract, după plecarea de la Manchester City. „Cetățenii” au încercat să-l convingă pe internaționalul neamț să continue pe Etihad, însă acesta a luat decizia să vină sub comanda lui Xavi, care-l consideră un fotbalist esențial pentru sezoanele următoare.

Jurnalistul italian Fabrizio Romano susține că Barcelona lucrează în aceste ore la înregistrarea contractului lui Gundogan la Liga Spaniolă. Pentru gruparea blaugrana, aducerea lui Ilkay a reprezentat o prioritate încă din luna ianuarie.

Gundogan era din 2016 fotbalistul celor de la Manchester City, fiind în acest interval un jucător exponențial pentru trupa lui Pep Guardiola. A câștigat în Anglia 5 titluri și o Ligă a Campionilor.

În sezonul precedent, Ilkay a jucat un rol-cheie în „tripla” istorică bifată de City, reușind 11 goluri și 7 pase decisive în 51 de apariții.

20 de milioane de euroe cota de piață a lui Gundogan, potrivit Transfermarkt; a mai jucat în carieră, la seniori, pentru două cluburi din Germania, Nuremberg și Borussia Dortmund

VIDEO. Ilkay Gundogan, momente de excepție la Manchester City

Tot din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.