Nationala

Mihai Stoichiță a mers la vestiare după înfrângerea României U21: „Ne încântă în campionat, dar n-au reușit un dribling”

+44 Foto
FOTO: Cristi Preda

Articol de Sergiu Alexandru  —  joi, 22 iunie 2023

După România U21 - Spania U21 0-3, în primul meci de la EURO 2023, Mihai Stoichiță a explicat ce l-a nemulțumit la jocul „tricolorilor”.

  • Următorul meci al României are loc pe 24 iunie, contra Ucrainei U21, de la ora 19:00
  • Euro 2023 are loc în perioada 21 iunie - 8 iulie 2023 și va fi transmis de TVR 1 și liveTEXT pe GSP.ro
  • România și Georgia organizează competiția. Ghencea, Giulești, Cluj Arena și Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” sunt arenele pe care se vor juca meciurile din România
  • România face parte din grupa B. Adversare sunt Ucraina, Croația, Spania.

La fel ca selecționerul Emil Săndoi, și directorul tehnic al FRF e de părere că „tricolorii” au fost emotivi și că din această cauză nu au putut ține pasul cu rivalii. Stoichiță a mers după meci să vorbească direct cu jucătorii și cu staff-ul echipei.

Cum a reacționat Mihai Stoichiță după România U21 - Spania U21

„Nu ne-a lăsat Spania să avem mingea. Am avut în teren poate cei mai buni tineri din campionatul nostru. Din păcate, prea timorați, prea emotivi, prea cu mare respect. Așa mi s-a părut mie din tribună. 

Când aveam mingea, aveam senzația de frică de a juca fotbal. Nu știu de ce au fost așa emoționați. Sunt jucătorii care ne încântă în campionat, dar nu au reușit un dribling. Da, au alți adversari în campionatul nostru, dar... Presiunea? Dacă te faci fotbalist, trebuie să îți asumi acest risc.

Cât am avut prospețime fizică am putut alerga după ei, am putut să închidem culoarele, iar mijlocașii au făcut efort pentru a-i ajuta pe fundași. Lucrul ăsta uzează și a apărut o fisură. Consumul fizic e mare, alergi mereu, nu mai e plăcerea jocului pentru că nu ai mingea..

Când am avut mingea, am dat-o prea repede. Au fost 2-3 pase și cam atât. Și când eram în situația de a trage la poartă, pare că am tras cu reținere. Trebuie eliminată teama de a juca.

Nu voi acuza jucătorii de lipsă de valoare. Cred că se poate repara situația. Nu e nimic pierdut. Le-am zis jucătorilor să uite meciul de azi, că începutul este peste 3 zile. L-am încurajat și pe Emil, și pe cei din staff. Nu e pierdut nimic. Meciul următor poate fi un nou început”, a spus Mihai Stoichiță în emisiunae „Digi Sport Special”.

VIDEO Mihai Popa: „Trebuie să luptăm în continuare!”

>

Clasamentul din grupa României

 MeciuriGolaverajPuncte
1. Spania13-03
2. Ucraina12-03
3. Croația10-20
4. România10-30

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.