Tenis

Sorana Cîrstea a fost eliminată din turneul de la Birmingham

Sorana Cîrstea în acțiune pe iarba de la Birmingham FOTO Imago Images

Articol de Roxana Fleşeru  —  joi, 22 iunie 2023

Sorana Cîrstea (33 de ani #38 WTA) a părăsit turneul de la Birmingham, ea fiind învinsă de Magdalena Frech (25 de ani #72 WTA)  într-o partidă care a durat două ore și treizeci de minute încheiată cu scorul de 6-3, 6-7 (1), 6-4.

Primul turneu pe iarbă din acest sezon s-a încheiat pentru Sorana Cîrstea, 33 de ani și 38 WTA, după un meci cu multe întâmplări. Românca a întâlnit-o în optimi de finală la Birmingham, WTA 250, pe poloneza Magdalena Frech, 25 de ani și 72 WTA.

În primul set al meciului, românca nu și-a găsit ritmul, a făcut multe greșeli și l-a cedat cu 3-6. Partea a doua a început într-o notă mai echilibrată, dar ploaia și-a făcut apariția și a fost protagonistă timp de aproape două ore.

Jucătoarele au mers la vestiare și Sorana Cîrstea a revenit mai inspirată de acolo.

A luptat până la capăt

A stat mai aproape de linia de fund, a atacat, uneori a venit la fileu și a reușit să egaleze la seturi după un tie-break jucat ca la carte.

După o oră și 32 de minute de joc, s-a ajuns în decisiv, unde inspirația a trecut de partea cealaltă a fileului. Au fost schimburi lungi, de nivel înalt. Nu la fel s-ar putea spune și despre arbitrajul de la linie, românca intrând în diverse discuții cu oficialul din scaun pe marginea unor decizii la limită pe întreg parcursul partidei.

Cîrstea a salvat o minge de meci, însă victoria i-a aparținut polonezei, după un set trei care a durat 58 de minute, cu 6-3, 6-7 (1), 6-4. Ea se va duela cu învingătoarea din partida Venus Williams - Jelena Ostapenko.

Sorana Cîrstea ajunsese anul trecut până în semifinale la Birmingham, iar anul acesta a trecut în primul tur de Ana Bogdan. 

6 duble greșelia făcut Sorana Cîrstea în meciul cu Magdalena Frech

Citeşte şi alte ştiri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.