Nationala

FRF reacționează dur și îl pune la punct pe Gică Popescu: „E ceva în spate! Denotă o frustrare”

FRF reacționează dur și îl pune la punct pe Gică Popescu: „La fel de inoportună precum intrarea lui Vlădoiu în meciul cu Elveţia. E ceva în spate!”

Articol de David Marinescu  —  joi, 22 iunie 2023

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a criticat declarațiile făcute după 2-2 cu Elveția de Gică Popescu.

Fostul căpitan al naționalei avusese o reacție dură după ce a auzit discursul lui Edi Iordănescu: „Nu poți să vii să spui că ești pe drumul cel bun. Trebuia să îți dea 7 Elveția. Băi băiatule, la echipa națională nu e grup. Aici sunt rezultate. Ce vorbești tu de grup, de drumul cel bun: Doamne ferește! 

Să ne lase cu grup, familie, rezultatele contează. Doamne ferește să fie ăsta drumul cel bun. El nu știe ce e aia echipa națională. Astea sunt cele mai proaste meciuri din istoria noastră (0-0 cu Kosovo și 2-2 cu Elveția). Suntem pe un drum total greșit. Trebuie să iasă imediat de pe drumul ăsta echipa națională”.

Andrei Vochin: „Putea să le spună pe un alt ton. Fără acel «Bă, băiatule»”

„Când am citit, mi s-a părut la fel de inoportună precum intrarea lui Vlădoiu în meciul cu Elveţia, din 1994. Într-un moment în care oricum nu mai puteai să faci nimic, să devii atât de violent în a-ţi exprima punctul de vedere mi s-a părut mult prea mult. 

Lucrurile astea pe care le-a spus putea să le spună pe un alt ton. Fără acel «Bă, băiatule». Probabil nici lui nu i-ar fi convenit, la vârsta la care s-a apucat după fotbal, să-i zică cineva «Bă, băiatule»”.

Mi s-a părut o lipsă de respect, care denotă o frustrare. Aici pot să înţeleg, să zic: «Domne, omul are ceva cu personajul». În momentul în care ai o astfel de ieşire, e ceva în spate.

Eu i-am văzut eleganţa în studiourile de televiziune, am stat împreună aici. Nu mi s-a părut genul de personaj care să ia foc la o modul ăsta şi să aibă o astfel de exprimare cu «Bă, băiatule»”. Simt că nu e o înjurătură, dar pentru mine e mai mult decât o înjurătură. E un fel de sfidare: «Tu nu ştii ce înseamnă naţionala». 

Ce legătura avea una cu alta? Selecţionerul încerca să găsească nişte lucruri pozitive în toată această perioadă. Dacă erai analist cu adevărat, era bine să le punctezi. Să te duci în zona de echilibru. Dacă nu observi sau nu ţi se pare interesant că - la cât se spunea cât de labilă psihic e România - această echipă a reuşit să întoarcă rezultatul. Cum, necum, au întors. 

Ok. Suntem pe drumul cel bun. Probabil se putea referi la rezultat: opt puncte în patru meciuri. La 40% din campanie nu ne-a bătut nimeni, am avut trei meciuri în deplasare, suntem pe locul 4 după valoarea individuală a jucătorilor, conform transfermarkt.de. Până şi Kosovo este peste noi. Am jucat contra lui Rrahmani, Rashica, Zhegrova”, a declarat Andrei Vochin, la Sport Report de la Orange Sport, emisiune moderată de redactorul șef adjunct GSP, Dan Udrea.

VIDEO Valentin Mihăilă: „Oamenii din România nu au încredere în noi”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.