Campionate

L'Equipe: PSG transferă un fost campion mondial de la Bayern

Lucas Hernandez, 27 de ani, va evolua din sezonul viitor pentru PSG.

Articol de Alexandru Barbu  —  duminică, 25 iunie 2023

Lucas Hernandez, 27 de ani, are toate șansele să evolueze din sezonul viitor pentru PSG.

Lucas Hernandez se desparte după 4 ani de Bayern. Jurnaliștii francezi de la L'Equipe scriu că PSG e extrem de aproape să ajungă la un accord cu bavarezii pentru un transfer de aproximativ 40 de milioane de euro.

De-a lungul celor 4 sezoane petrecute în Germania, Hernandez a bifat doar 107 meciuri oficiale, dintre care 74 în Bundesliga. În 2019, bavarezii l-au preluat accidentat de la Atletico și l-au pus apoi pe picioare, însă internaționalul francez n-a scăpat de problemele medicale.

Lothar Matthaus: „Raportul preț - performanță e negativ"

Fostul internațional german Lothar Matthaus, acum analist TV, era de părere că Bayern trebuia să-l lase pe Lucas Hernandez să plece la PSG.

„Eu l-aș vinde imediat. Nu are niciun pic de recunoștință față de club. Bayern a dat 80 de milioane de euro ca să-l ia de la Atletico, în 2019, dar la Munchen a fost mai mult accidentat. Iar acum vrea să plece. Raportul preț-performanță este negativ când te uiți la toți anii petrecuți la campioana Germaniei”, a comentat Matthaus, pentru postul TV Sky Germania.

Lucas Hernandez n-a mai jucat din noiembrie

În noiembrie trecut, la puțin timp după ce revenise pe teren, refăcut de pe urma unei rupturi musculare, Hernandez a suferit o nou ruptură, mai gravă, de ligamente încrucișate, în meciul de debut al Franței la Campionatul Mondial 2022, cu Australia (4-1). De atunci n-a mai bifat nici măcar un minut în tricoul campioanei Germaniei!

Francezul a avut probleme și-n viața privată. În februarie 2017, el a fost arestat sub suspiciunea că și-a agresat iubita, pe Amelia Llorente, care a fost de asemenea chemată în instanță. Atât Hernandez, cât și Amelia, au fost condamnați la 31 de zile de muncă în folosul comunității, în timp ce jucătorul a primit și un ordin de restricție care îl împiedica să se apropie la mai puțin de 500 de metri de ea.

Lucas Hernandez a primit 4 ani cu suspendare

Lucas a fost arestat din nou în luna iunie a aceluiași an, pentru încălcarea amintitului ordin de restricție. 

Ca urmare, pe 13 octombrie 2021, a fost condamnat la șase luni de închisoare de către un tribunal spaniol. Hernandez a contestat sentința și, în schimb, a primit o pedeapsă de patru ani cu suspendare și a fost obligat să plătească o amendă de 96.000 de euro.

45 de milioane de euroe cota de piață a lui Hernandez, conform Transfermarkt

14 trofeeare Lucas în palmares: Campionatul Mondial și Liga Națiunilor cu Franța, Champions League, 4 titluri, un Campionat Mondial al Cluburilor, o Supercupă a Europei, o Cupă și o Supercupă a Germaniei cu Bayern, Europa League și Supercupa Europei cu Atletico Madrid

VIDEO. Cele mai bune momente ale lui Lucas Hernandez la Bayern

Tot din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.