Altele

David Popovici face „dubla” la Sette Colli! AUR și la 200m liber după ce l-a spulberat pe campionul olimpic

David Popovici

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 25 iunie 2023

David Popovici (18 ani) a câștigat proba de 200m liber la Turneul Sette Colli (Italia), reușind astfel „dubla”, după ce sâmbătă a luat aurul în proba de 100m liber. Sportivul român a oprit cronometrul la 1:45.49, record al competiției! 

Popovici nu a avut rival în ultima rundă a finalei, seria A, pe care a câștigat-o cu un avans de peste o secundă față de următorul clasat, britanicul Thomas Dean, campionul olimpic din 2021 la această probă!

Iată clasamentul în finala probei de 200m liber: 

David Popovici a câștigat proba de 200m liber la Sette Colli

David Popovici se calificase în finală cu al patrulea timp, sub Filippo Megli (1:47.21), Stefano Di Cola (1:47.51) și și Thomas Dean (1:47.61). Sportivul român nu mai înotase într-o finală la 200m liber de anul trecut, de la Campionatele Europene de la Roma.

În seriile Cupei României de anul acesta a avut timpul 1:47.39, dar a decis împreună cu antrenorul să nu mai concureze și în finală. 

La 200 de metri o să încerc să fie cât de bine pot, dar în primul rând trebuie să fiu satisfăcut cu tehnica și cu strategia cursei.

- David Popovici, pentru GSP.ro

David Popovici, victorios în finală la 100m liber la Sette Colli

David Popovici a câștigat sâmbătă și proba de 100m liber la Sette Colli. Sportivul nostru a parcurs cele două lungimi de bazin din finală în 48.10 secunde, nou record al competiției. 

Alessandro Miressi (Italia), în 48.27 secunde, a încheiat cursa pe locul 2, iar Matthew Richards (Marea Britanie), 48.28 secunde, a completat podiumul.

„Aceasta este perioada de pregătire, o să fie o perioadă în care ne vom antrena specific, mai scurt, mai rapid pentru că întrecerea de la Fukuoka este o competiție mult mai importantă și desigur va fi mai bine. Cine înțelege periodizarea și antrenamentul metodic, știe că e absolut normal acest timp de la Roma”, a declarat David Popovici pentru GSP, după aurul obținut la 100m liber.

La Sette Colli, sportivul român s-a pregătit pentru Campionatul Mondial din Japonia, care debutează pe 23 iulie.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.