Liga 2

Un fotbalist din Mali venit în România a fost șocat de primul sfat primit: „Atenție la buzunare, vezi unde pui portofelul”

Aboubakar Gakou/ foto: Facebook

Articol de Adrian Duţă  —  Sunday, 25 June 2023

Aboubacar Gakou (29 de ani), atacantul de la CSM Reșița, a dezvăluit într-un interviu pentru Libertatea ce sfat a primit înainte să ajungă în România, în 2019.

Gakou, jucătorul echipei nou-promovate în Liga 2, a fost avertizat să fie atent la hoți. În acel moment, fotbalistul din Mali s-a speriat serios.

„Mulți vorbeau România de rău. «Frate, dacă mergi acolo, atenție la buzunare, vezi unde pui portofelul, ai grijă să nu te păcălească pe-acolo!», doar din astea auzeam. Mă și gândeam că eu plec din Mali să scap de rele, dar ajung în România ca să fie tot rău?!”, a declarat Gakou pentru Libertatea. 

Gakou: „Am fost șocat, mă așteptam să fie rău”

„Primul impact m-a șocat, într-adevăr. Fiindcă mă așteptam să fie rău, iar în România toți se comportau frumos cu mine și erau foarte amabili. Mă gândeam că poate încearcă să mă atragă într-o cursă. Așteptam atent să văd ce urmează, de unde ar putea veni atacul, dar în realitate oamenii erau buni, amabili, atât. Românii m-au surprins plăcut de la bun început.

Am trăit și momente în care n-am fost plătit la timp, cu salarii întârziate sau perioade de neplată. Apoi, mi s-a promis ceva, ulterior nu mai era valabil. Dar am întâlnit și oameni care s-au interesat de mine, despre cultura africană, despre Mali. 

Vreau să văd partea frumoasă a lucrurilor, cum apreciez și că oamenii de la Reșița, în frunte cu președintele Cristi Bobar, s-au ținut de cuvânt față de mine”, a declarat Gakou, conform sursei menționate.

Gakou: „În România sunt oameni care vorbesc mult, și nu despre ei”

Atacantul malian a numit și lucruri care nu îi place în România: „Bârfa! Sunt oameni care vorbesc mult. Și nu despre ei! Nu despre ceea ce fac ei, ci de alții. Asta mă deranjează. 

Și mai e chestia când nu se țin de cuvânt, când promit ceva și nu merg pe această linie”.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.