Nationala

„Domnule Pițurcă, v-ați întoarce la echipa națională?” » Răspunsul fostului selecționer + înțepătură pentru Anghel Iordănescu

Victor Pițurcă/ foto: Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 26 iunie 2023

Victor Pițurcă (67 de ani), fostul selecționer al României, a fost întrebat dacă s-ar întoarce la cârma echipei naționale.

Pițurcă, cu 3 mandate de selecționer la națională, a răspuns ca ar refuza în acest moment, dar a lăsat o portiță deschisă în viitor.

Victor Pițurcă: „Aș tinde să refuz naționala, dar nu se știe niciodată”

„Domnule Pițurcă, v-ați întoarce la echipa națională?”, a fost întrebat fostul selecționer de către Narcis Drejan, la Radio Sport Total FM.

„În ultimii ani s-au tot schimbat selecționeri. Numele meu nu s-a luat niciodată în calcul pe acolo. Dar ca să răspund, nu știu în momentul acesta. Tind să spun că refuz. Dar nu știi cum decurg lucrurile în viață. Eu am creat echipe la naționale. Nu am găsit echipe”, a răspuns Pițurcă. 

Victor Pițurcă: „Eu am creat echipa care s-a calificat la ultimul turneu final, nu Puiu Iordănescu”

Pițurcă a continuat cu o înțepătură la adresa lui Anghel Iordănescu: „A trebuit mereu să formez echipe, inclusiv după generația lui Mutu și Chivu. Eu am creat echipa care s-a calificat la ultimul turneu final (n.r. - EURO 2016), nu Puiu Iordănescu. A găsit echipa gata făcută. Eu câștigasem 3 puncte în Finlanda, 3 în Grecia. Pe greci noi i-am cam descălțat, a contat foarte mult”.

România a început campania de calificare la EURO 2016 cu Victor Pițurcă pe bancă și a obținut 7 puncte în primele 3 meciuri (1-0 cu Grecia, 1-1 cu Ungaria și 2-0 cu Finlanda). Locul său a fost luat de Anghel Iordănescu, naționala a terminat grupa din preliminarii pe locul doi, sub Irlanda de Nord, și s-a calificat la turneul final.

Citește și:  

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.