Liga 1

Panțîru e iarăși fotbalist, după doi ani și două luni de calvar! » Și-a lăsat fotografiat în detaliu genunchiul operat de 3 ori

+7 Foto
FCSB. Ionuț Panțîru (27 de ani, fundaș stânga) participă 100% la antrenamentele stagiului din Olanda, la peste 2 ani de când a jucat ultimul meci oficial, interval de timp în care a suferit 3 operații complicate.

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu, Ionuţ Iordache  —  miercuri, 28 iunie 2023

FCSB. Ionuț Panțîru (27 de ani, fundaș stânga) participă 100% la antrenamentele stagiului din Olanda, la peste 2 ani de când a jucat ultimul meci oficial, interval de timp în care a suferit 3 operații complicate.

  • Gazeta Sporturilor e singura instituție media din România prezentă în cantonamentul celor de la FCSB din Olanda, la Apeldoorn. Dan Udrea (redactor-șef adjunct), Remus Răureanu (reporter special) și Ionuț Iordache (fotoreporter) transmit de la fața locului toate detaliile care contează

Când era antrenor la echipa națională, Anghel Iordănescu le spunea jucătorilor: "Orice zi în care nu dați cu piciorul în minge e o zi pierdută ca fotbalist". Basarab Panduru, care a fost sub comanda lui inclusiv la Mondialul din 1994, îi dă dreptate: "Dacă treceau câteva zile și nu loveai mingea deloc, imediat se resimțea".

FOTO. Ionuț Panțîru și-a lăsat fotografiat în detaliu genunchiul operat de 3 ori

Dacă pentru orice fotbalist, oricât de valoros ar fi, e o mare problemă să nu joace sau să nu lovească deloc balonul preț de o zi sau două, oare ce calvar trebuie să fi parcurs unul dintre fotbaliștii pe care FCSB îi are în lotul deplasat acum în cantonamentul din Olanda? Numele lui: Ionuț Panțîru. Fundașul stânga a traversat o perioadă cum probabil că nu prea există la niciun alt jucător din lume, mai ales la fotbalul de la nivelul primei ligi. Să stea pe bară mai mult de 2 ani. Fără nici măcar un minut jucat.

Acum, Panțîru e din nou fotbalist. Nu doar că e în stagiul din Apeldoorn, dar luni seara, la prima ședință de pregătire efectuată aici, a făcut exact aceleași lucruri ca și cei care au terminat sezonul trecut ca jucători normali. Poate nu e întâmplător că a fost unul dintre fotbaliștii care s-au antrenat chiar zâmbind și savurând fiecare minut al exercițiilor cerute de cuplul Thomas Neubert - Elias Charalambous.

Calvarul lui Ionuț Panțîru a durat 2 ani și două luni

Calvarul lui Panțîru a început în seara de 25 aprilie 2021. În minutul 32 al meciului FCSB - Sepsi a suferit o accidentare incredibilă. A fost lovit involuntar de colegul său, Șut, iar diagnosticul a fost extrem de grav: genunchiul făcut praf, inclusiv cartilajul afectat. A decis să se opereze în Italia, dar intervenția nu a reușit. 

>

A urmat o altă operație, tot în străinătate, care a fost din nou ratată. Un an pierdut degeaba. în martie anul trecut, a decis să realizeze investigațiile în România, la doctorul Ioan Codorean, cel care explica la acel moment pentru GSP: "Eu am procedat la o reconstrucție de cartilaj, pe care am efectuat-o cu un implant de cartilaj din colagen. Durata intervenției a fost de circa 75 de minute. 

Va avea nevoie de o perioadă de reabilitare care poate dura și 8 luni. Fac aproape zilnic acest gen de intervenții, dar sunt mai rare în cazul sportivilor de performanță. În condiții obișnuite, aceștia ajung rar la o leziune atât de mare a cartilajului, care să necesite implant, datorită faptului că durerile debutează mai devreme, atunci când leziunile sunt încă mici. La Panțîru a fost vorba despre un traumatism foarte puternic".

Cicatricea de pe genunchi nu arată gravitatea problemelor pe care le-a avut

De această dată, Panțîru și-a revenit, a fost refăcut pe parcursul primăverii, dar s-a decis să nu se riște cu el. Acum nu lucrează separat, se antrenează la fel ca și ceilalți. Lasă însă senzația că fiecare moment petrecut la antrenament e un succes în sine. Iar la finalul ședinței acceptă să-și arate genunchiul în detaliu, pentru o fotografie prim-plan, în care cititorii Gazetei Sporturilor să vadă cum arată un genunchi făcut praf acum mai bine de 2 ani și care a suportat 3 operații extrem de complicate, dar care acum e din nou gata pentru fotbal.

Pe vremuri, chiar și o singură intervenție chirurgicală producea cicatrici imense, care arătau horror. Acum, datorită metodelor moderne ale medicinei, genunchiul lui Panțîru conține o tăietură fină și nu foarte lungă, nici măcar extrem de vizibilă de la depărtare. Au trecut mai bine de 2 ani și două luni de când a jucat un meci, iar sâmbătă, la amicalul cu Anderlecht, o va lua de la capăt pe un drum care i-a fost interzis brusc într-o seară de aprilie 2021!

Pentru noi, meciul amical cu Anderlecht va fi un test în primul rând pentru Panţîru, să vedem dacă poate face față la nivelul acesta şi în ce mod

- Mihai Stoica, manager general FCSB

Cele mai lungi absențe ale unor juctori români sau care au evoluat în Liga 1

JUCĂTORCÂT A ABSENTAT
Panțîru2 ani și 2 luni
Emeghara1 an și 9 luni
Momcilovici1 an și 6 luni
Fl. Bratu1 an și 5 luni
Ianis Hagi1 an
Ghionea1 an

Când am crezut că nu mai pot să merg înainte, Dumnezeu mi-a dat putere

- Ionuț Panțîru, după a treia operație suferită la genunchi

27 de ania împlinit Panțîru în luna martie, el mai are contract cu FCSB încă 1 an

850 de mii de euroera cota de piață pe care o avea în momentul accidentării, acum valorează de peste 8 ori mai puțin

46 de meciuria jucat Panțîru, exclusiv în campionat, pentru FCSB în cei aproape 2 ani în care a evoluat, până la accidentare

Tot despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.