Liga 1

Adrian Mititelu crede că știe decizia care ar salva fotbalul românesc: „E singura soluție! Rezultatele se vor vedea în doi-trei ani”

Adrian Mititelu / foto: GSP

Articol de David Marinescu  —  vineri, 30 iunie 2023

În săptămâna în care tentativa lui Gigi Becali de a elimina regula U21 - plan eșuat între timp - a ținut capul de afiș în fotbalul românesc, Adrian Mititelu, patronul lui FCU Craiova, propune altă soluție: implementarea unui campionat de tineret-speranțe, model care a mai existat în trecut în fotbalul românesc.

Finanțatorul de la FCU s-a numărat printre „aliații” lui Gigi Becali în goana patronului de la FCSB de a înlătura regula U21. În cele din urmă, ideea lui Becali de a elimina regula respectivă s-a transformat într-un fiasco, șapte cluburi votând împotriva. Între timp, Mititelu s-a repliat și vine cu o nouă propunere pentru factorii decizionali din fotbalul românesc. 

Adrian Mititelu: „Singura soluție este campionatul național de tineret”

„Eu am fost unul dintre cei mai mari susținători ai regulii U21, dar mi-am dat seama că nu funcționează.

Singura soluție este campionatul național de tineret. Dacă se face, se vor vedea în doi-trei ani rezultatele. S-ar crea echipe competitive, ritmul de joc ar fi mult mai mare, vor fi meciuri mult mai tari și jucătorii vor crește sănătos”, a spus Adrian Mititelu, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Campionatul de tineret-speranțe era la modă în anii '80

Campionatul de tineret-speranțe și-a trăit apogeul în anii '80. Atunci, „tineretul” juca în deschiderea meciului echipelor mari, de multe ori chiar pe terenul principal.

„Aveam echipă formidabilă, cu Rednic, Klein, Gabor, Petcu! Jucam cu 8.000 de oameni în tribună, veneau cu 3-4 ore înainte, să vadă și meciul de tineret. E o idee extraordinară, dacă poate fi pusă în practică. Erau meciuri fantastice, cu un nivel excelent”, afirma Ioan Andone în urmă cu câțiva ani.

VIDEO Gigi Becali, derapaj în fața jurnaliștilor: „Să vadă toată lumea cine este sclav!”

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.