Campionate

Șoc la un club european uriaș! Toată lumea e de vânzare pentru a acoperi datoriile: „Au sunat deja jumătate din Europa”

Sevilla trece prin momente delicate // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  sâmbătă, 01 iulie 2023

Jose „Pepe” Castro, președintele de la Sevilla, l-a anunțat pe Victor Orta, noul director sportiv al clubului, că toți jucătorii sunt transferabili, astfel încât datoriile de 90 de milioane de euro ale societății să fie stinse.

Sevilla, câștigătoarea Europa League, trece prin momente delicate. Noul director sportiv, Victor Orta, instalat după ce Monchi a ales să meargă în Anglia, la Aston Villa, a fost anunțat de președintele Pepe Castro că societatea are o datorie presantă de 90 de milioane de euro.

Datorie pe care clubul plănuiește să o acopere prin vânzarea de fotbaliști. Conducerea estimează că una sau două vânzări nu ar fi suficiente, astfel că lotul s-ar putea schimba radical în această vară.

Șoc la Sevilla: toți jucătorii scoși la vânzare pentru a plăti datoriile

Reprezentanții clubului andaluz „au sunat deja jumătate dintre cluburile europene pentru a le oferi jucători. Mai ales pe cele din Premier League și un club în special: Manchester United”, scrie cotidianul Marca.

Raportându-ne la cotele de piață, cei mai valoroși fotbaliști de la Sevilla sunt atacantul Youssef En-Nesyri (20 de milioane de euro), extrema Lucas Ocampos, portarul Bono, fundașul dreapta Gonzalo Montiel și stoperul Loic Bade, toți 4 evaluați la 12 milioane de euro.

Alte nume atractive din lotul câștigătoarei Europa League sunt stoperul Tanguy Nianzou și fundașul dreapta Jose Angel Carmona, fotbaliști tineri, cu marjă de creștere. Problema este că în lotul Sevillei media de vârstă este ridicată, ceea ce scade drastic prețul de vânzare al fotbaliștilor.

Sezonul trecut, Sevilla a dezamăgit pe plan intern, locul 12 în campionat și eliminată în sferturile Cupei, dar a cucerit Europa League și a obținut astfel biletele pentru următoarea ediție de Champions League.

Tot din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.