Liga 1

Farul - Banik Ostrava 0-5 » Rezervele lui Hagi au luat o „manita” de la locul 11 din Cehia!

Farul - Banik Ostrava // sursă foto: Facebook @ FC Banik Ostrava

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 02 iulie 2023

Cu o echipă formată majoritar din rezerve și tineri jucători din academie, Farul Constanța a pierdut al doilea amical al stagiului de pregătire din Polonia, 0-5 cu Banik Ostrava, echipa de pe locul 11 în ultimul sezon al campionatului Cehiei.

  • Tot astăzi, campioana României va disputa ultimul amical al cantonamentului, de la ora 19:00, cu Warta Poznan, locul 8 în Polonia.

Cu o echipă lipsită de jucătorii care au dus greul în sezonul precedent, dar în care au apărut fotbaliști de lot precum Buzbuchi, Marins, Nicolas Popescu și Doukoure, Farul nu le-a făcut față cehilor de la Banik Ostrava.

Deși a avut posesia, Banik nu și-a creat foarte multe ocazii în prima parte a meciului. Deschiderea scorului a venit târziu, în minutul 39, când Matej Sin a introdus mingea în poartă din câțiva metri, după ce a fost servit ideal, cu o centrare la firul ierbii.

A fost reușita care a stabilit scorul pauzei, 1-0. În partea a doua, Banik s-a descătușat. O fază electrizantă, cu pase rapide, a bulversat complet apărarea Farului și i-a permis lui Abdullahi Tanko să ducă scorul la 2-0 (minutul 52).

Farul, zdrobită de Banik Ostrava într-un amical din Polonia

Ewerton a făcut 3-0 în minutul 66, finalizare cu capul după ce a scăpat de marcajul dobrogenilor, iar Tanko, cu două goluri venite târziu, minutele 85 și 88, a reușit hat-trick-ul și a stabilit scorul final, 5-0.

Golul 4 a venit după ce Tanko a scăpat singur cu portarul și l-a driblat, iar ultima reușită a fost semnată cu o execuție de clasă, finalizare la colțul lung, direct în vinclu.

Farul va mai juca un meci astăzi, de la ora 19:00, în compania celor de la Warta Poznan. Cel mai probabil, Hagi se va baza pe un lot diferit de jucători, cei care nu au jucat contra cehilor.

2 nou-venițiau fost titulari la Farul contra lui Banik Ostrava: Dussaut și Bassong

FINAL » Farul - Banik Ostrava 0-5

  • Echipa de start a Farului: Buzbuchi (cpt.) - Dussaut, Dănuleasă, Marins, Bassong, N. Popescu, Doukoure, Buta, Dumitrache, Doicaru, Andronache
    Rezerve: Mușat, Boli, Bîrzu, Grosu, Cercel, Borgnino, Artean, Martinovic, Banu, Rivaldinho, Sali, Stoian
  • Ora 13:41 - Final de meci, 5-0 pentru Banik Ostrava. 
  • min. 88: GOL BANIK OSTRAVA. Execuție superbă, șut la colțul lung, spre vinclu, din interiorul careului mare. 
  • min. 85: GOL BANIK OSTRAVA. Cehii duc scorul la 4-0 la capătul unui contraatac tăios. 
  • min. 78: dublă-ocazie uriașă a cehilor! Bara, apoi o intervenție spectaculoasă a portarului a salvat trupa lui Hagi de la încasarea golului 4.
  • min. 66: GOL BANIK OSTRAVA. Centrare din partea stângă, reluare cu capul a unui jucător pierdut din marcaj de apărarea faristă.
  • min. 63: ocazie pentru Farul. Darius Grosu șutează de la mare distanță, iar balonul trece puțin peste poartă. 
  • min. 52: GOL BANIK OSTRAVA. 2-0 pentru cehi, finalizare din interiorul careului după o acțiune purtată în viteză.
  • Ora 12:55 - A început repriza secundă. Cei de la Banik Ostrava, care transmit meciul pe contul oficial de YouTube, s-au scuzat pentru calitatea proastă a transmisiunii: „Din păcate, a intrat apă sub capacul uneia dintre camere în timp ce terenul era udat înaintea meciului, iar recalibrarea nu ajută”. 
  • Ora 12:42 - Pauză în amicalul din Polonia. 
  • min. 39: GOL BANIK OSTRAVA. Cehii au deschis scorul după o fază lucrată în banda dreaptă. Finalizarea a venit din careul mic, din fața porții, după o centrare la firul ierbii. 
  • min. 24: Farul a echilibrat meciul și tocmai a avut o ocazie, pe contraatac, prin Luca Andronache, care a șutat peste poartă. 
  • min. 10: fără gol în startul de meci. Mingea a stat mai mult în jumătatea Farului în primele 10 minute de joc, cu inițiativa aparținându-le cehilor. 
  • Ora 11:56 - Partida a început cu câteva minute mai devreme decât era programat.

Duelul cu Banik Ostrava a avut loc pe terenul de la complexul Remes din Opalenica.

Meciurile de astăzi sunt ultimele teste pentru elevii lui Gică Hagi înaintea primului meci oficial din noul sezon. Pe 8 iulie, de la ora 20:00, Farul o va înfrunta pe Sepsi OSK în Supercupa României.

Mai multe știri din SuperLigă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.