Liga 1

Dinamo are „binecuvântarea” lui Mircea Lucescu: „Sunt convins că rezistă în Liga 1. Joacă spectaculos și eficient”

Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore, Cătălin Stroia  —  Monday, 03 July 2023

Mircea Lucescu (77 de ani) este convins că Dinamo nu va avea emoții în privința retrogradării în următorul sezon de campionat. După un an în Liga 2, „câinii roșii”, sub comanda lui Ovidiu Burcă, au revenit în elită.

Dinamo a revenit în Liga 1 în urma unui baraj de menținere / promovare cu FC Argeș, pe care l-a câștigat cu scorul general de 8-5. „Câinii roșii” au început să se pregătească deja pentru următorul sezon, unul în care vor avea ca obiectiv menținerea în SuperLigă.

Miercuri, pe 5 iulie, „câinii roșii” o vor înfrunta pe Dinamo Kiev într-un amical care va avea loc în Austria. Înaintea meciului, antrenorul ucrainenilor, Mircea Lucescu, l-a lăudat pe Ovidiu Burcă pentru munca depusă la Dinamo.

Dinamo are „binecuvântarea” lui Mircea Lucescu: „Sunt convins că rezistă în Liga 1”

>

„Cu Dinamo va fi un meci de antrenament. Noi nu vom avea la dispoziție jucătorii de la echipa națională mare și cea de tineret. Seniorii au vacanță până pe 4, iar cei de la tineret s-au calificat mai departe (n.r. - au ajuns în semifinale la EURO U21), joacă un fotbal spectaculos și pragmatic.

Am mai vorbit cu Ovidiu Burcă, l-am felicitat pentru meciurile cu Steaua și Argeș. Dinamo m-a impresionat, cu un fotbal spectaculos și foarte eficient, ceea ce se datorează în mare măsură antrenorului. Sunt convins că vor face față în Liga 1, de ce nu?”, a transmis Lucescu la aeroport, la plecarea în Austria.

Meciurile menționate de „Il Luce” au cântărit decisiv în revenirea dinamoviștilor în prima ligă. În play-off, „câinii roșii” au zdrobit rivala CSA Steaua, 3-0. Apoi, în turul barajului cu FC Argeș, s-au impus cu un neverosimil 6-1.

Dinamo va avea un început de campionat complicat, cu dueluri tari în primele etape:

  • vs. CSU Craiova (acasă), etapa 1 
  • vs. FCSB (deplasare), etapa 2 
  • vs. Sepsi OSK (acasă), etapa 3

Mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.