Campionate

„Ducem lipsă de antrenori!” » Mircea Lucescu, analiză dură după ultimele meciuri ale României: „Ei au investit mult și au ajuns în elită. Nu ne va fi ușor”

„Ducem lipsă de antrenori!” » Mircea Lucescu, analiză dură după ultimele meciuri ale României: „Ei au investit mult și au ajuns în elită. Nu ne va fi ușor”

Articol de Daniel Grigore, Cătălin Stroia  —  luni, 03 iulie 2023

Mircea Lucescu (77 de ani) s-a arătat dezamăgit de modul în care selecționatele pregătite de Edi Iordănescu și de Emil Săndoi s-au prezentat în calificările pentru Euro și Campionatul European U21.

Antrenorul celor de la Dinamo Kiev a realizat o analiză dură în ceea ce privește modul în care s-au pregătit „tricolorii” și îi taxează pe cei doi selecționeri pentru modul în care s-au ocupat de organizarea jocurilor.

VIDEO. Mircea Lucescu: „Dacă intri doar cu gândul să nu pierzi, nu poți face nimic”

>

„Am rămas cu aceeași impresie cu care au rămas foștii jucători. La prima echipă au fost rezultate bune, dar modul în care au fost obținute nu este cel mai bun. În fotbal te poate ajuta Dumnezeu o dată, de două ori, dar cu timpul vei pierde. În schimb, atunci când joci bine, poți pierde o dată, de două ori, dar apoi vei câștiga.

Sunt șanse la calificare, depinde cum vor pregăti meciurile de acasă. Israel a făcut niște pași importanți, echipa de tineret este calificată, echipele de club au mereu rezultate, au investit foarte mult și au reușit să intre în elita fotbalului european. Nu va fi ușor, dar vom vedea”, a spus Mircea Lucescu.

Acesta s-a arătat nedumerit de mentalitatea cu care jucătorii au intrat pe teren.

„Săndoi și Edi trebuie să facă o analiză foarte serioasă asupra modului în care trebuie să abordeze meciurile internaționale, cu ce stare de spirit, cu ce organizare de joc. Dacă intri pe teren și te gândești în primul rând să nu pierzi, este foarte greu să câștigi. 

Avem jucători talentați, se vede că jucătorii au clasă. Problema este cum îi organizezi pentru a da tot ce pot. Cred că ducem lipsă de antrenori la nivelul pretențiilor suporterilor și al performanțelor pe care trebuie să le obțină.

Eu cred că vor trage concluziile juste după aceste partide și lucrurile se vor schimba. Cu siguranță vom vedea altă echipă, care să se ridice la nivelul talentului jucătorilor”, a mai spus Mircea Lucescu.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.