Liga 2

A negociat cu Mititelu, acum fostul selecționer e la un pas să semneze în Liga 2!

Bogdan Lobonț, în stânga, a fost „secundul” lui Contra la echipa națională de seniori a României // foto: Imago Images

Articol de Viorel Tudorache, Marius Mărgărit  —  luni, 03 iulie 2023

Bogdan Lobonț (45 de ani) urmează să fie cooptat în academia CSA Steaua. Fostul selecționer de la U20 a purtat discuții și cu Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova, dar tratativele nu s-au concretizat. 

Liber de contract din vara lui 2022, atunci când i s-a încheiat contractul cu FRF și implicit mandatul pe banca reprezentativei U20 a României, Bogdan Lobonț urmează să fie instalat la CSA Steaua, unde va conduce echipa de tineret a „militarilor”. Lobonț ar urma să preia echipa U17 a roș-albaștrilor, cea care a câștigat în sezonul recent încheiat Cupa României și a și jucat finala campionatului și Supercupa. Această formație va juca în sezonul viitor în Liga de Tineret.

Curtat insistent de George Ogăraru, manager în academia CSA Steaua, fostul portar a dat curs propunerii, iar mâine este așteptat la CSA pentru a semna contractul și a începe o nouă provocare în antrenorat. 

În Liga de tineret, în ultimul sezon, CSA Steaua a terminat pe locul 4, după Farul, FCSB și Rapid în Seria Est.

Bogdan Lobonț, la un pas de CSA Steaua. A discutat și cu FCU Craiova

Lobonț nu are multă experiență ca antrenor. El a fost „principal” la U Cluj între decembrie 2018 și iunie 2019, „secund” pentru 3 luni la naționala de seniori a României în 2019 și selecționer la U20 un an, august 2021 - iunie 2022.

De serviciile sale s-a interesat și FCU Craiova, condusă în prezent de tandemul Dan Vasilică - Florin Drăgan. Primul este preparator fizic, Drăgan a fost „secund” în mandatele lui Marius Croitoru și Nicolo Napoli.

Mititelu a afirmat că are mare încredere în cei doi și că va încerca să completeze staff-ul cu un deținător al licenței Pro, pe care să-l angajeze ca antrenor principal. A purtat discuții preliminare cu Lobonț, dar cele două părți au simțit că nu sunt compatibile. 

Mai multe știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.