La finalul unei ședințe de pregătire din cantonamentul pe care FCSB îl desfășoară în Olanda, la Apeldoorn, s-a organizat un concurs ad-hoc de tras la poartă. Se simulau loviturile libere de dincolo de marginea careului mare, de 16 metri, dar și șuturile în dinamică, însă condiția era aceeași: să nu se intre cu balonul în suprafața de pedeapsă.
Printre fotbaliștii importanți, în afara juniorilor, care au intrat în această competiție s-au aflat Olaru, Miculescu, Cordea, Șut, Vali Gheorghe, dar și, surprinzător, stoperul Dawa. Nu însă și Djokovic și Florinel Coman, doi dintre fotbaliștii care în timpul ședințelor de pregătire arată foarte bine la capitolul șuturi la poartă.
6jucători de la FCSB au marcat în sezonul precedent din afara careului: Fl. Coman (2), Dawa, Olaru, Șut, Cordea și Octavian Popescu
Miculescu, cel mai puternic șut
Concursul era cel clasic, pe care îl joacă inclusiv amatorii de fotbal în curtea școlii sau în spatele blocului. Cine marchează îl obligă automat pe cel care bate după el să marcheze, altfel respectivul e scos din joc. Și a rezultat o competiție pasionantă, în care s-a început cu șuturi din poziții statice ale balonului.
Un fel de lovituri libere de la 18-19 metri, dar fără zid în față. Cei mai buni, care executau cel mai tehnic și au și reușit să marcheze de cele mai multe ori: Olaru și Vali Gheorghe. În schimb, Miculescu a arătat, de departe, că deține cel mai puternic șut, fiecare mingea expediată de el avea cea mai mare viteză spre poarta în care s-au aflat Maxim și Mihai Udrea.
Olaru n-a suportat când a fost eliminat
Cel mai echilibrat a fost întrecerea șuturilor din mișcare. Marius Popa, antrenorul cu portarii, le arunca mingea de unde de pe linia de fund, urma o scurtă preluare, după care execuția.
S-au disputat mai multe turnee, la unul dintre ele Olaru a fost câștigător și apoi semifinalist, reușitele lui, de fiecare dată când trimitea mingea în poartă, erau urmate de gesturi și reacții vocale ca și cum ar fi marcat într-un meci oficial.
Ulterior a fost eliminat mai devreme și și-a vărsat nervii pe portarul Maxim, fiindcă nu parase șutul celui de dinaintea lui, care astfel l-a obligat să marcheze ca să nu fie scos din joc.
10%din golurile marcate de FCSB în campionatul trecut, adică 7 din 66, au fost marcate din afara careului
De câteva ori, pe parcursul ineditului concurs, Marius Popa le solicita jucătorilor să încerce să șuteze direct, fără să-și mai facă preluare sau să-și așeze balonul pentru a șuta. Și aici, Miculescu s-a dovedit cel care aproape de fiecare dată lovea cel mai bine, chiar dacă nu și înscria neapărat.
Un singur gol din lovitură într-un campionat întreg
În sezonul trecut, în cele 40 de etape, FCSB a marcat doar o dată direct din lovitură liberă. Florinel Coman a fost cel care a înscris din acest procedeu, în derby-ul cu CFR, de la Cluj, din startul play-off-ului, terminat remiză, scor 1-1.
De fapt, nu doar că nu toate echipele din Liga 1 au măcar un gol marcat din lovitură, dar nu a existat nici un fotbalist care să reușească cel puțin două goluri așa.
Celelalte 9 nume, în afara lui Florinel Coman, sunt: Alibec (Farul), Jakolis (FC Argeș), Florescu (CSU Craiova), Sigurjonsson (Voluntari), D. Popa (Chindia), Sefer (Rapid), Gabi Iancu (FCU Craiova), Petrila (CFR) și Jair (Petrolul).
{{text}}