Liga 1

Între timp, în România » Comandantul Jandarmeriei lucra la terasa soției în timpul programului! Gătea scoici deși trebuie să fie la un meci din Liga 1

Articol de Sergiu Alexandru  —  marţi, 04 iulie 2023

Un maior și doi subofițeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța au fost puși sub acuzare pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Cei trei au fost surprinși în mai multe rânduri la o terasă, deși figurau ca fiind în timpul programului.

Libertatea scrie că în mai multe zile în 2022, maiorul Romi Gorun și subofițerii Marinache Leu și Ionuț Olteanu au fost văzuți lucrând la un bar pe o plajă din Constanța, deși figurau ca fiind de serviciu la Jandarmeria Constanța.

Jandarmul care lucra la bar în loc să fie la Farul - FC Argeș

Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu, pe 19 iulie, în urma reclamației anonime și i-au urmărit în mai mai multe zile pe cei trei jandarmi, pe parcursul verii, dar și la începutul lunii septembrie, cum lucrau la barul Esvar, deținut de familia comandantului Gorun. 

Romi Gorun a fost surprins la terasa familiei sale chiar în timpul meciului Farul - FC Argeș, de pe 11 septembrie 2022. Acesta trebuie să asigure măsurile de ordine publică, dar lucra în bucătăria barului.

„A intrat în bucătărie și a început să curețe scoici alături de inculpatul plt. adj. Leu Marinache și de încă o persoană de sex femeiesc. În continuare, inculpatul mr. Gorun Remi a început să gătească la plita din bucătăria barului, unde a rămas până la ora 15:46,00. La ora 15:46,16, ofiţerul s-a deplasat pe terasă, unde a discutat cu mai mulți clienți, iar la ora 15:51,55 s-a deplasat la autoturismul ce-i aparține, a pătruns la volan și a părăsit locația beach-barului ESVAR”, au notat procuroii, potrivit Libertatea.

Puși sub acuzație, cei trei au ieșit la pensie. Și-au recunoscut faptele și au avut de plătit un prejudiciu de 7.000 de lei.

Procurorii au stabilit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare maiorului Romi Gorun, respectiv 1 an și 10 luni închisoare cu suspendare pentru subofițerul Marinache Leu, în timp ce în cazul lui Ionuț Olteanu nu s-a dat încă un verdict.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.