Fotbal   •   Liga 2   •   STEAUA

Negocieri la sânge » Privații care vor să investească la Steaua se tem că „militarii” vor să aibă întregul control asupra clubului

Foto: Imago

Articol de Marius Mărgărit   —  miercuri, 05 iulie 2023

CSA Steaua București a anunțat la FRF că își va schimba forma de organizare, astfel încât să poată avea drept de promovare în Superligă la finalul sezonului 2023/2024. Documentul nu conține și numele viitorilor potențiali asociați, dar stipulează că echipa de fotbal se va desprinde de clubul sportiv al armatei. 

Conducerea CSA Steaua a continuat discuțiile și negocierile cu firmele private interesate, cea mai importantă rămânând International Alexander, care e și sponsor al Academiei de fotbal a clubului din Ghencea încă din 2021. 

Lucrurile s-au împotmolit deocamdată la stabilirea numărului de membri din Consiliul Director al viitoarei asocieri. Din care ar urma să facă parte CSA Steaua București, unul sau mai mulți privați și Asociația suporterilor AS 47.

Privații ezită să vină la Steaua, nu acceptă ca roș-albaștrii să aibă majoritate în conducerea viitoarei asociații


Surse din cadrul clubului susțin că în varianta cu 3 asociați (CSA, un privat și AS 47) Consiliul Director, cel care va decide modul în care vor fi cheltuiți banii, ar fi urma să aibă 5 membri. Propunerea inițială a CSA Steauaa fost ca roș-albaștrii să aibă doi reprezentanți, firma privată tot doi și suporterii unul. S-ar fi creat însă un avantaj pentru club, care putea mereu să dețină controlul, cu ajutorul reprezentantului suporterilor. 

În cele din urmă, CSA Steaua a acceptat varianta ca privatul să aibă trei voturi, iar clubul și suporterii câte unul. Iar președintele noii asociații va fi ales, el neputând să fie comandantul CSA Steaua. O propunere care este studiată acum de respectivele firme interesate. 

Alt organism al asociației va fi Adunarea Generală, din care vor face parte cei 3 membri. Și aici, privații se tem că clubul va avea controlul. Comandantul Ștefan Bichir ar fi explicat unor apropiați că „da, clubul dorește să se asigure că poate proteja numele, marca și palmaresul”. 

Și la acest capitol se mai poartă încă negocieri. Termenul limită pentru schimbarea formei de organizare este începerea noului sezon de Liga 2, programată pentru 5 august.


Decizia e la ministrul Apărării

În legătura cu disputarea meciului FCSB - Dinamo în Ghencea, comandantul Ștefan Bichir a trimis un document la Ministerul Apărării, prin care solicită ministrului Angel Tâlvăr să ia o hotărâre. Surse din club susțin că șeful CSA Steaua nu dorește ca FCSB să joace pe noul stadion, dar decizia nu-i aparține. 

30.000 de euro plus TVA pentru un mecieste prețul pentru care CSA Steaua București a închiriat arena celor de la FRF, pentru disputarea partidelor de la Eurou21, clubul din Ghencea încasând astfel 120.000 euro plus TVA pentru 4 partide

Sunt însă mari șanse ca, inclusiv în urma intervențiilor publice ale premierului Marcel Ciolacu, Tîlvăr să dea o rezoluție astfel încât FCSB să poată juca pe arena din Ghencea. Aceleași surse precizează că Bichir „nu ar risca să facă pușcărie dacă nu s-ar aproba ca FCSB să joace pe stadionul nostru, din moment ce nu au fost încă publicate normele de aplicare a noii legi de închiriere a bazelor sportive. 

Așa că deocamdată, rămâne valabilă vechea legislație, prin care ar fi nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru închirierea stadionului către alte entități. Oricum, Becali a anunțat că ar da și 45.000 de euro pe meci, ca să joace în Ghencea. Probabil cu FCSB negocierile ar începe de la acesată sumă”.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.