Tenis

Prima reacție a Soranei Cîrstea la mesajele pline de ură primite după ultima postare: „Asta a fost ideea mea, dar azi totul se interpretează”

Sorana Cîrstea/ FOTO: Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  miercuri, 05 iulie 2023

Sorana Cîrstea (33 de ani, 37 WTA), a vorbit în premieră despre mesajul care a creat vâlvă pe rețelele de socializare, după ce a trecut de Tatjana Maria (35 de ani, 62 WTA) în primul tur la Wimbledon, scor 6-1, 2-6, 6-3.

Sorana a subliniat faptul că mesajul a fost unul pozitiv și a explicat ce a inspirat-o să îl posteze.

Sorana Cîrstea: „Ideea din spatele acestei postări a fost una foarte pozitivă”

„A fost un mesaj care a venit după sosirea mea la Wimbledon și a fost un mesaj pozitiv. Ieri am văzut-o pe Prințesa de Wales, Kate, și m-a impresionat extraordinar de mult eleganța ei, eleganța doamnelor de aici, cât de frumos sunt îmbrăcați bărbații, toți la costum, cu cravată, și câtă disciplină au copiii, ce inocență. 

Și totul a venit dintr-o admirație a mea față de acest turneu și de toate lucrurile frumoase pe care le-am văzut aici, care reprezintă acest turneu. 

A fost un mesaj pozitiv care, în general, în ziua de astăzi se poate interpreta oricum, însă mesajul a fost unul pozitiv, legat de eleganța acestui turneu, de faptul că zâmbesc când văd cât de frumoasă e lumea în tribune, cât de frumoși sunt spectatorii aici și câtă clasă este în acest turneu. 

De aici a fost inspirația înainte de această postare. Deci, ideea din spatele acestei postări a fost una foarte pozitivă”,a declarat Sorana Cîrstea, potrivit Eurosport.

Sorana Cîrstea, în centrul unui scandal înainte de debutul la ediția din acest an la Wimbledon

Jucătoarea română a postat pe Instagram un mesaj care a indignat zeci de fani pe Twitter, înainte de startul turneului de la Wimbledon. Aceștia au reacționat dur, au criticat-o și chiar au folosit cuvinte oribile la adresa sportivei.

„Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți”, a fost mesajul postat, în engleză, de Sorana, pe Instastory.

Iar pe Twitter au curs mesajele dure împotriva Soranei. Sportiva a fost jignită, într-un mod oribil, și criticată pentru mesajul ei.

  • „E atât de dezgustător... E un motiv întemeiat s-o urăști. Ce înseamnă să-i faci pe copii inocenți din nou? Să putrezești în iad!”
  • „Nici nu știu ce înseamnă. Dacă te iei după anumite standarde «feminine», femeile atlete nu ar trebui să existe”
  • „Foarte dezamăgitor”
  • „Un story incredibil de dezamăgitor din partea Soranei Cîrstea”
  • „Sorana Cîrstea e din nou un gunoi”
  • „Sorana Cîrstea folosește platforma pentru a ne duce înapoi câteva decenii”
  • „Sorana Cîrstea e homofobă”
  • „Cum ar fi s-o facem pe Sorana Cîrstea să se ducă înapoi la școală?”
  • „Sorana ești un gunoi, având în vedere ce ai postat!”
  • „S-o facem pe Sorana irelevantă din nou”

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.