Campionate

Scandal la București » Selecționerul Ucrainei acuză: „Ne-au ținut 5 ore închiși într-un hangar la aeroport, am ajuns la 1 dimineața la hotel. Inexplicabil”

Ucrainenii n-au avut nicio șansă cu Spania U21 // Foto: Raed Krishan

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 06 iulie 2023

Ruslan Rotan, antrenorul Ucrainei, se plânge de condițiile în care echipa lui a călătorit în România, după „sfertul” cu Franța, de la Cluj: „Nici nu știu cum am ajuns la București. În loc să ne recuperăm, am stat închiși într-un hangar pe aeroport. Am făcut o jumătate de zi pe drum”. Ucraina a fost spulberată în semifinale, 1-5 cu Spania.

După un traseu foarte bun, cu două victorii și un egal în grupă și 3-1 cu Franța în „sferturi”, fiind una dintre cele mai spectaculoase echipe ale turneului, drumul Ucrainei s-a oprit brutal în semifinalele Euro U21. Scurtcircuitată de Spania în „Ghencea”, 1-5.

Ruslan Rotan: „Băieții nu au avut o banală recuperare”

Selecționerul Ruslan Rotan a făcut scandal la sfârșitul meciului, acuzând condițiile în care galben-albaștrii au călătorit în România după meciul contra Franței, de la Cluj.

„E necesar, probabil, să felicit Spania pentru acest succes. Cât despre noi, cred că băieții nu au avut o banală recuperare. Nu caut scuze, dar modul în în care ne-am întors aici...”, a declarat Rotan, potrivit site-ului ucrainean Tribuna.com.

Ruslan Rotan: „Am stat pe aeroport în loc să ne refacem”

„Nici nu știu cum am ajuns la București. Am făcut o jumătate de zi pe drum. Ne-au ținut cinci ore închiși într-un hangar la aeroport, am stat pe aeroport în loc să ne refacem, am ajuns la 1 dimineața la hotel. Aceste întârzieri de zbor sunt inexplicabile. E un mister ce se întâmplă la un asemenea turneu”, a protestat selecționerul.

Acesta a continuat: „Ați văzut că băieții au vrut, se observa în ochii lor, dar picioarele nu alergau. Recuperarea e cheie, iar lipsa ei a afectat rezultatul. Din cauza asta, n-am putut să ținem ritmul cu adversarii noștri mai proaspeți”.

Rotan a spus însă că „trebuie să acceptăm înfrângerea. Am atins semifinalele. Când am format echipa, în urmă cu doi ani, nimeni nu și-ar fi imaginat că vom juca în semifinale”. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.