Atletism

„Rebela” atletismului a spulberat recordul anului la 100 de metri » Suspendată pentru consum de canabis, s-a reinventat și scrie istorie!

+20 Foto
Americanca Sha'Carri Richardson (23 de ani) a stabilit cel mai bun timp al anului în proba de 100 de metri. A oprit cronometrul la 10,71 secunde, cel mai bun timp al carierei. / FOTO: GettyImages

Articol de Adrian Jitea  —  vineri, 07 iulie 2023

Americanca Sha'Carri Richardson (23 de ani) a stabilit cel mai bun timp al anului 2023 în proba de 100 de metri. A oprit cronometrul la 10,71 secunde.

Sha'Carri Richardson a început în forță maximă Campionatele Naționale ale Statelor Unite. În serii, atleta în vârstă de 23 de ani a stabilit cel mai bun timp al anului în proba de 100 de metri, 10,71 secunde. A fost aproape de recordul mondial al probei, 10,49 secunde, stabilit de Florence Griffith-Joyner în 1988.

FOTO. Sha'Carri Richardson, cea mai excentrică apariție din lumea atletismului

Sha'Carri Richardson este una dintre cele mai excentrice apariții din lumea atletismului și are o carieră, deși scurtă, plină de controverse. Considerată printre favorite înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a ratat competiția din cauza unui test pozitiv la canabis. 

A primit o suspendare de o lună, motivul său fiind că a fumat canabis pentru a face față presiunii și morții mamei sale biologice. „Mi-am regăsit liniștea pe pistă și nu mai las pe nimeni să-mi ia asta”, a spus ea.

Richardson și-a recunoscut ulterior greșeala: „Vreau să îmi prezint scuzele pentru faptele mele. Știu ce am văzut, am greșit, știam ce am și ce nu am voie să fac. Nu vreau să emoționez pe nimeni, nu caut scuze. Nu mă judecați, sunt un simplu om”.

VIDEO. Cursa în care Sha'Carri Richardson a stabilit recordul din 2023 la 100 de metri

Sha'Carri Richardson va concura astăzi în semifinale, apoi, cel mai probabil, în finala probei de 100 de metri de la Naționalele americane. Urmează pentru ea Campionatele Mondiale, programate la Budapesta, între 19 și 27 august 2023.

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.