Liga 1

Doi fotbaliști l-au impresionat pe Mihai Stoica în cantonamentul din Olanda: „El va fi titular 100%”

+20 Foto
Denis Haruț, în dreapta, l-a impresionat pe Mihai Stoica / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Remus Dinu  —  vineri, 07 iulie 2023

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, i-a nominalizat pe doi dintre fotbaliștii care l-au impresionat în cantonamentul de 10 zile din Olanda. MM s-a orientat către două nume-surpriză: fundașul central Denis Haruț și puștiul de 17 ani George Gogescu, folosit ca „închizător” în meciurile amicale cu Anderlecht (2-5) și PAOK (1-1).

În primul rând, oficialul roș-albaștrilor a scos în evidență prestațiile stoperului Denis Haruț, 24 de ani, cel care, cel puțin pentru moment, e titular în defensivă. Haruț va alcătui alături de Dawa cuplul de fundași centrali și are postul de titular asigurat, măcar până-n momentul în care sud-africanului Ngezana va fi 100% apt de joc.

MM Stoica e încântat de Denis Haruț: „Dacă începe bine, va fi titular 100%”

„Îmi place foarte mult Haruț. Cred că, dacă va începe bine sezonul, va fi titular 100%. Are cel mai bun picior dintre toți trei, e mai bun și decât era Iulian Cristea pe construcție”, a spus Mihai Stoica, la Orange Sport. 

La Ngezana nu e o problemă fizică, e o problemă de adaptare. A venit de pe alt continent, după o călătorie de 11.000 de kilometri sau cât au fost. Nu se pune problema să înceapă acum. Noi i-am văzut calitățile lui Ngezana. Nu mai pot eu de ștampilele puse de unii în privința lui. Dar îi vezi calitățile fizice! N-ar fi trebuit să joace deloc (n.r. - în amicalul cu PAOK, 1-1), abia venise. El nu știe pe nimeni. Băieții l-au ajutat să se adapteze.

- Mihai Stoica, despre Ngezana

Mihai Stoica: „Gogescu arată foarte, foarte bine”

Celălalt fotbalist care l-a impresionat pe MM Stoica în cele 10 zile de cantonament e mijlocașul defensiv George Gogescu. Deși e conștient că puștiului i-ar fi imposibil să se impună în acest moment, oficialul de la FCSB subliniază potențialul fotbalistului crescut în propria academie:

„Am avut o surpriză foarte plăcută cu Gogescu, el a fost folosit și cu Anderlecht, și cu PAOK. Foarte bun, foarte, foarte serios. E născut în 2005, împlinește 18 ani în august.

Gogescu arată foarte, foarte bine, problema e că acolo sunt deja Șut, Lixandru și mai pot fi folosite acolo și variante care pot juca acolo. O să vedem ce facem cu el. 2005, anul lui, e un an care se caută mult pentru cluburile din Liga 2. 

Dar noi o să lăsăm jucători să plece (n.r. - împrumut) doar pe poziția pe care joacă la noi. În niciun caz nu va merge Gogescu să joace cine știe ce post pe la Liga 2”. 

VIDEO Imagini de la primul antrenament susținut de Siyabonga Ngezana la FCSB

Citește și alte știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.