Tenis

Momente tensionate, după duelul Svitolina - Azarenka de la Wimbledon » Fluierături din tribune: „Ce era să fac, să o aștept?”

+9 Foto
Azarenka nu a aștepta-o pe Svitolina pentru a da mâna/ foto: captură Eurosport

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 10 iulie 2023

Ucraineanca Elina Svitolina (28 de ani, 76 WTA) a trecut de bielorusa Victoria Azarenka (33 de ani, 20 WTA) în optimi la Wimbledon, scor 2-6, 6-4, 7-6 (9). La finalul meciului, a avut loc un moment tensionat.

Svitolina anunțase că nu va da mâna nici la acest turneu cu jucătoare din Rusia și Belarus, în contextul războiului din Ucraina. Azarenka nu a mai așteptat după ce a pierdut meciul, a salutat arbitrul și a plecat la cabine. Nu a dat mâna cu Svitolina, însă a făcut un gest discret cu mâna către ea, ca și cum o salută de la distanță. S-au auzit și fluierături pe arena All England's Club în timp ce Azarenka mergea spre vestiare.

GALERIE FOTO. Azarenka, fluierată la Wimbledon: „Ce era să fac? Să stau la fileu și să o aștept?”

+9 Foto
foto: captură Eurosport

La conferința de presă de la finalul meciului, Victoria Azarenka și-a explicat gestul și a oferit motivul pentru care a plecat direct la vestiare, fără să dea mâna cu Elina.

„Dacă sunt victimă? Victimă pentru că cineva nu mi-a întins mâna la salut? Oh, vă rog. Ea nu dă mâna cu sportivele din Rusia și Belarus. Îi respect decizia. Ce era să fac? Să stau la fileu și să o aștept?”, a reacționat Azarenka.

Svitolina a vorbit și ea la conferință despre momentul în care Azarenka a fost fluierată și a transmis un mesaj organizatorilor turneului.

„Cred că organizatorii ar trebui să anunțe public că nu vor fi strângeri de mână între ucraineni și ruși/bieloruși. Nu știu dacă acest lucru e clar pentru public. Dar cred că așa e corect”, a declarat Svitolina.

Svitolina și Azarenka au oferit un meci dramatic

Ucraineanca a fost condusă la seturi cu Azarenka, iar bielorusa avea 2-0 în al doilea set. Svitolina a revenit însă și a câștigat, apoi a condus cu 3-0 în decisiv. A venit apoi rândul Victoriei Azarenka să întoarcă situația, a dus meciul în tie-break, unde a pierdut cu 9-11.

Svitolina s-a calificat în sferturile de finală, acolo unde o va întâlni pe Iga Swiatek, liderul clasamentului WTA.

VIDEO. Rezumatul meciului Elina Svitolina - Victoria Azarenka

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.