Campionate

Un fotbalist cunoscut reacționează vehement la noua lege „transgender” din Belgia: „Lumea o ia razna și o face în cea mai mare viteză"

Thomas Meunier, în dreapta, alături de Hummels. Foto: Imago Images

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 10 iulie 2023

Thomas Meunier, internaționalul belgian cu 62 de selecții și 8 goluri pentru „dracii roșii”, se opune viitoarei legi care dă dreptul persoanelor să își schimbe sexul și prenumele de mai multe ori.

Thomas Meunier, 31 de ani, mai are contract cu Borussia Dortmund încă un sezon, dar e foarte aproape de despărțirea de clubul galben-negru. Fundașul dreapta belgian, 62 de selecții, 8 goluri pentru națională, se întoarce la FC Bruges după șapte ani, timp în care a evoluat la PSG (2016-2020) și Dortmund, din 2020.

Atitudinea lui Thomas Meunier a fost criticată de un profesor: „Dispreț față de diferență"

Jucătorul se gândește însă mai mult la alte probleme. Ceva mult mai important decât fotbalul. A reacționat negativ la „repararea legii transgender", cum e numită această acțiune la Bruxelles, consiliul de miniștri aprobând prima parte a acestei legi care va intra în curând în vigoare și care dă dreptul persoanelor să își schimbe sexul și prenumele de mai multe ori. Un protest. Se opune!

„Lumea o ia razna și o face în cea mai mare viteză", a comentat Meunier pe Twitter. Profesor la Universitatea din Bruxelles, Fabrizio Bucella i-a răspuns, criticându-l pentru „disprețul față de diferență".

Thomas Meunier: „Ușă deschisă pentru abuzuri"

Fotbalistul nu s-a lăsat. „Tineri în căutarea identității găsesc în transsexualitate un pseudorăspuns la neliniștea lor. Aceasta e ușa deschisă pentru abuzuri inconștiente care vor cauza și mai multe probleme în ceea ce ar trebui să fie alegerea vieții", a explicat internaționalul belgian. „Nu e nicio transfobie. Doar o simplă constatare". Adăugând acid: „Statul participă încă o dată într-o manieră pasivă la descoperirea și dezvoltarea unei alegeri ce ar trebui gândite profund. Această reformă nu completează sprijinul psihologic căutat de adolescenți".

Thomas Meunier: „Nu alegem orientarea sexuală ca dintr-un meniu, la naiba!"

Meunier a încheiat: „Pot să dezbat trei ore pe acest subiect. Toată lumea are opinia sa. Accept toate opiniile și sunt primul care denunță discriminările, dar în acest caz guvernul o ia pe un drum greșit. Nu alegem orientarea sexuală ca dintr-un meniu, la naiba!". 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.