Liga 1

Mihai Rotaru, anunț total neașteptat în ziua marii victorii: „Mi-am depus mandatul, am discuții avansate. Planul e pe termen scurt spre mediu”

Mihai Rotaru spune că vrea să renunțe la statutul de principal investitor al Universității Craiova. Are un plan, vrea să atragă noi investitori, dar pentru moment nimic nu este concret.

Articol de Adrian Jitea  —  Monday, 10 July 2023

Mihai Rotaru spune că vrea să renunțe la statutul de principal investitor al Universității Craiova. Are un plan, vrea să atragă noi investitori, dar pentru moment nimic nu este concret. 

Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat astăzi în procesul dintre FCU Craiova și CSU Craiova pentru palmaresul istoric al Științei. Formația condusă de Mihai Rotaru deține dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice în baza asocierii cu Clubul Sportiv Universitatea, club de drept public.

În ciuda acestei victorii, finanțatorul grupării oltene nu a renunțat la planul de a face pasul în spate și de a căuta alți oameni cu bani pentru a prelua echipa.

Mihai Rotaru: „Eu mi-am depus mandatul, trebuie parteneri la Universitatea Craiova”

„Eu nu iau deciziile importante în funcție de ce se întâmplă azi sau mâine. Mi-am depus mandatul, am zis că voi sta 10 ani în fotbal. I-am stat! 

Ce înseamnă că mi-am depus? Le-am transmis autorităților și Clubului Sportiv, cel mamă, să ne gândim la alte soluții. Orașul Craiova merită să aibă o echipă de fotbal, dar una mare. Eu am reușit să readuc renașterea Universității. Am creat o echipă bună, poate foarte bună, dar nu am reușit să fac una mare.

Am anunțat partenerii că trebuie să găsim alte soluții. Nu s-au găsit momentan. Eu nu voi lăsa Universitatea să moară, dar pentru a face o echipă mare trebuie să găsim și alte soluții.

Trebuie să vină cineva să mă înlocuiască. Eu tot timpul voi rămâne suporterul Universității, voi aduce mereu un aport financiar, mă gândesc la un milion sau 1,5 milioane de euro pe an. 

Sufletul meu e aici, sunt 10 ani din viața mea. Nu voi lăsa Universitatea să moară, dar trebuie să vină un aport de capital. Universitatea e pe un deficit de 5 milioane anual. Trebuie să găsim altă soluție Suporterii contribuie deja cu 1,2 sau 1,3 milioane de euro anual”, a spus Mihai Rotaru la „Liga Digisport”.

Mihai Rotaru are planul făcut: „Am discuții avansate!”

„Eu am dat acest mandat. Cred că aici trebuie să vină mai mulți oameni de afaceri. Deja am discuții avansate cu o parte, dar nu să preia. Să fie 8-10 investitori, fiecare să aducă cât poate, 200.000-300.000 de euro. Planul este pe termen scurt spre mediu!”, a explicat Rotaru. 

Ca să plec pur și simplu ar fi însemnat insolvența și falimentul. Nu trebuie să ne batem joc de suporterii Universității și de ce înseamnă Universitatea. Mă bucur că am reușit să redau Universitatea Craiova comunității
- Mihai Rotaru

VIDEO. Eugen Neagoe nu iartă nimic și iese la atac: „N-am avut nicio discuție cu Rotaru despre plecare. Alții au interese să apară așa ceva și discută prin spate și se autopropun”

>

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.