Liga 1

Vlad Iacob dă din casă » Cum au încercat noii acționari să-l înlăture din funcție: „Mi-au oferit salariu, cu o condiție”

Vlad Iacob, în stânga, alături de noii acționari de la Dinamo

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 10 iulie 2023

Vlad Iacob (35 de ani) a dezvăluit cum au încercat noii acționari de la Dinamo, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, să-l înlăture din funcția de administrator special al clubului.

Vlad Iacob a confirmat în această seară informația pe care Gazeta a dezvăluit-o în exclusivitate la începutul lunii iulie: noii acționari majoritari ai clubului, care dețin prin intermediul societății Red&White 80% dintre acțiuni, încearcă să-l înlăture din funcția de administrator special.

Iacob a oferit detalii de la discuțiile informale purtate cu aceștia. Nicolescu și Voicu i-au oferit funcția de director executiv, una care l-ar lăsa fără putere în club. La schimb, i-au propus un contract cu salariu, având în vedere că Iacob lucrează la Dinamo fără a fi remunerat, de un an.

Vlad Iacob a fost numit administrator special anul trecut și a fost implicat decisiv în negocierile cu Dorin Șerdean, prin care firma Red & White, creată special în acest scop, a preluat acțiunile lui Dinamo.

Cum au încercat noii acționari de la Dinamo să-l înlăture din funcție pe Vlad Iacob

„Nu m-au informat formal în acest sens, am avut însă o serie de discuții cu ei. Relația este una funcțională, eu continui să-mi fac treaba pentru Dinamo, așa cum am făcut-o un an. Sunt în continuare la club pro bono.

Am primit o ofertă căreia nu i-am dat curs. A venit foarte târziu, abia acum câteva săptămâni. Mi s-a oferit un salariu, doar în contextul în care renunț la poziția de administrator special. A fost cu totul și cu totul altceva față de ce am discutat înainte ca Red&White să ajungă acționar majoritar al clubului și chiar după.

Mi s-a propus cu totul altceva, o funcție de director executiv, să renunț la cea de administrator special, contrar discuțiilor și angajamentelor făcute înainte și după ce Red&White a ajuns acționar.

Nu vreau să intru în detalii. Probabil că i-am deranjat”, a precizat Iacob la emisiunea „Fotbal Club”, pe DigiSport.

Atacurile în presă fac rău echipei înainte de începutul campionatului. RWM acționează exclusiv în interesul lui Dinamo. Am promovat, am plătit datoriile către jucători, ridicăm interdicția, consolidăm Dinamo. Cei care sperau că ne vom bloca atacă acum. E opțiunea lor. Noi continuăm să ne respectăm promisiunile. Dinamo are primul meci în 6 zile. Așteptăm suporterii alături de echipă.

- Andrei Nicolescu, acționar Dinamo, reacție pentru GSP.ro

De ce e o miză funcția de administrator special

Andrei Nicolescu îi vânează funcția lui Vlad Iacob deoarece administratorul special este singurul om din club care are dreptul de semnătură pentru toate deciziile. Acestea trebuie ulterior avizate de către administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu.

Andrei Nicolescu a explicat într-o discuție cu suporterii clubului care au cumpărat acțiuni prin platforma SeedBlink:

„Strict din punct de vedere formal, acționarii au un reprezentant - administratorul special, care are în administrare toată activitatea clubului Dinamo, fiind supervizat, tot din punct de vedere formal și procedural, de administratorul judiciar”.

Acționarii dau mandat administratorului special, în baza mandatului el execută niște strategii, iar administratorul judiciar supervizează strategiile care se fac în mod curent, de exemplu plățile, și verifică legalitatea operațiunilor din club. 

- Eugen Voicu, acționar majoritar Red&White și Dinamo

Mai multe știri despre Dinamo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.