Handbal

România U19 a spulberat Suedia U19 și depinde doar de ea pentru calificarea în semifinalele Europeanului » Handbal fabulos prestat de „tricolore” + cum arată calculele

România U19 a spulberat-o pe Suedia U19, scor 42-34, și este la mâna ei pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin organizat la Pitești și Mioveni.

Articol de Adrian Jitea  —  marţi, 11 iulie 2023

România U19 a spulberat-o pe Suedia U19, scor 42-34, și este la mâna ei pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin organizat la Pitești și Mioveni.

  • În ultimul meci din grupă, miercuri, de la ora 19:45, România U19 va înfrunta Elveția U19. Cu o victorie, indiferent de scor, „tricolorele” se califică în semifinale!

Obligate să câștige și având în fața una dintre favoritele la câștigarea trofeului, cotate de bookmakeri cu șanse mici, „tricolorele” au făcut o primă repriză excepțională din punct de vedere ofensiv.

Cu Alisia Boiciuc în zi de grație, 5 goluri, și cu acțiuni rapide, finalizate ca la carte, România U19 a condus inclusiv cu 7 goluri, 19-12. Au urmat două minute de prăbușire totală în finalul reprizei, în care defensiva a clacat ca în partidele din grupa preliminară.

Avansul la pauză a fost unul minor, scor 19-16.

Handbal total prestat de naționala U19 a României

Partea secundă a început ideal. Teodora Neagu a avut o serie de „parade” între buturi, iar atacul a continuat să funcționeze la un nivel fantastic.

A fost un handbal atipic pentru naționalele României, cu repuneri rapide, multe mingi duse în extremă. Un stil modern care dă încredere în privința viitorului.

Atmosfera de la Pitești a contribuit la elanul handbalistelor. Publicul a cântat pe durata întregii partide, iar ultimul sfert de oră a fost trăit în picioare.

Boiciuc a lovit din toate zonele și a fost în final desemnată MVP. Mihaela Mihai, Denisa Romaniuc sau Florina Brîndușa au avut brațele sigure și au adus o victorie care deschide drumul spre semifinale.

Cum se califică România U19 în semifinalele Europeanului

Calculele sunt extrem de simple în acest moment. România U19 are nevoie doar de o victorie în disputa cu Elveția U19, indiferent de scor. Meciul este programat miercuri, de la ora 19:45.

În cealaltă partidă a grupei, suedezele și portughezele vor lupta în meci direct pentru accederea în penultimul act.

În cealaltă grupă principală, Ungaria U19 a obținut deja calificarea pentru semifinale. Danemarca U19 și Muntenegru U19 luptă pentru celălalt loc.

Clasamentul în grupa României U19:

FOTO: Flashscore

Primele două formații se califică în semifinalele Campionatului European.

Rezultatele României U19 la actualul turneu final: 

  • România U19 - Islanda U19 » 41-33
  • România U19 - Portugalia U19 » 30-36
  • România U19 - Germania U19 »  35-30
  • România U19 - Suedia U19 » 42-34

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.