Liga Campionilor

Doar doi sub standarde » Jucătorii de la Farul care au dezamăgit cu Sheriff + remarcații „Regelui”

+22 Foto
Farul - Sheriff / foto: Raed Krishan

Articol de Andrei Crăiţoiu, Vlad Nedelea  —  joi, 13 iulie 2023

Farul - Sheriff Tiraspol 1-0. Constănțenii nu au strălucit joi seara, dar au evoluat mai bine decât în Supercupă și s-au impus la limită. Golul care a făcut diferența i-a aparținut lui Kiki ('56), la capătul unei faze în care gazdele au avut destul noroc. 

  • Returul e programat pe 18 iulie, de la 20:00, la Tiraspol
  • Dacă trece de Sheriff, Farul va prelua statutul de cap de serie și va juca împotriva învingătoarei dintre Hamrun Spartans și Maccabi Haifa (0-4 în tur), în turul 2 preliminar din Champions League
  • Dacă este eliminată de gruparea din Tiraspol, Farul va „retrograda” direct în Conference League și va da în turul 2 preliminar peste învinsa „dublei” FC Urartu - HSK Zrinjski (0-1 în tur)

Dobrogenii au făcut uitat jocul dezastruos cu Sepsi din Supercupă. Au controlat meciul aseară, au avut marile ocazii, au marcat și au cedat cârma abia în ultima jumătate de oră, când moldovenii au contat pe teren. 

Jucătorii de la Farul care au dezamăgit cu Sheriff + remarcații „Regelui”

Spre deosebire de primul meci al sezonului, pierdut în fața lui Sepsi, Farul a beneficiat, în primul rând, de mai multă siguranță în defensivă. Fundașii nu s-au mai întrecut în gafe care mai de care mai haioase, iar goalkeeper-ul Marian Aioani a fost în zi de grație. Portarul naționalei a fost notat cu 8 de ziariștii Gazetei, cea mai mare notă din tabăra dobrogenilor, pe care a mai primit-o doar marcatorul Kiki.

Vedetele Alibec, Băluță sau Nedelcu au fost „motoarele” echipei și nu l-au dezamăgit pe Hagi în timpul petrecut în teren. Aceștia au fost recompensați cu nota 7, la fel ca Boli și Mihai Popescu, stâlpii defensivi care au oprit „raidurile” „multinaționalei” din Transnistria. 

Mazilu și Rivaldinho, sub standarde

Există, însă, și doi fotbaliști care au evoluat sub standardele „Regelui”: puștiul Mazilu, noul produs de export al lui Hagi, a început ca titular, dar a irosit principalele ocazii de care a beneficiat. N-a primit calificativ de trecere, încasând un 4 în caseta tehnică din Gazetă. Nici nou-venitul Rivaldinho n-a excelat: a fost notat cu 5 pentru cele 58 de minute pe care i le-a acordat Hagi.

Iată notele partidei Farul - Sheriff Tiraspol:

Farul a terminat meciul ultradefensiv

Farul a încheiat confruntarea cu Sheriff cu 4 stoperi de meserie pe teren, Mihai Popescu, Kevin Boli, Diogo Queiros și Gustavo Marins. Mai mult, pe gazon se mai aflau Dragoș Nedelcu și Andrei Artean, alți doi fotbaliști ce pot acoperi acel post. 

Iar după schimbarea lui Denis Alibec și Rivaldinho, locul acestora în ofensivă a fost luat de David Kiki, transformat din fundaș dreapta în vârf!

Se putea mai bine, am avut multe ocazii. E foarte important că nu am luat gol, mergem acolo cu un moral bun. Știam că o să joace cu 5 fundași, greu de desfăcut, însă cred că am făcut un meci bun.

- Denis Alibec, atacant Farul

VIDEO Gică Hagi și principalele concluzii după Farul - Sheriff 1-0

>

Citește și alte știri despre Farul - Sheriff:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.