Liga 1

Bergodi a scăpat de furia fanilor » Rapid a dominat-o pe Sepsi, dar a fost salvată de VAR de o înfrângere cu fosta echipă a italianului

+22 Foto
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de Andrei Crăiţoiu, Cristi Preda (foto), Vlad Nedelea  —  vineri, 14 iulie 2023

Rapid și Sepsi au remizat, scor 0-0, în primul duel tare al ediției 2023/2024 din SuperLigă. Cei 11.800 de spectatori au creat o atmosferă deosebită în Giulești. Inclusiv antrenorul Cristiano Bergodi a fost aclamat.

Când faci toată pregătirea de vară cu un antrenor și vine un altul cu mai puțin de o săptămână înaintea primului meci oficial cu siguranță vestiarul e dat peste cap.

După plecarea lui Mutu, Bergodi a fost alegerea conducerii, care a spus pas circului și maimuțărelilor lui Șumudică din studiourile TV. Venit de acasă, de la Roma, cu trei trofee în CV cucerite cu Sepsi, italianul s-a întors în Giulești cu un singur obiectiv: locurile 1-3. Titlul rămând marele vis!

Rapid și Sepsi, remiză la debutul în sezonul 2023/2024

Aplaudat de tot stadionul, Cristiano a început curajos. L-a lăsat pe bancă pe mingicarul Junior Morais, preferându-l pe ex-clujeanul Braun pe dreapta.

Iar în centrul apărării, Dragoș Grigore a fost sărit din schemă pentru nou-venitul Iulian Cristea. Inclusiv Răzvan Oaidă la mijloc, plus Cătălin Cârjan în ofensivă au prins lotul din prima.

Împinși din spate de o galerie colosală care n-a tăcut o secundă și cu un Bergodi ca un taur pe margine, rapidiștii au pornit lansați în atac, întorcându-i pe toate fețele pe covăsneni.

Taifunul vișiniu făcându-i țăndări pe adversari care au rezistat eroic o repriză în care poarta le-a fost țintă ca în poligon.

Salvatorul Niczuly

Puștiul Cârjan aflat la primul meci la seniori n-a simțit deloc presiunea și a fost aproape de gol de două ori în mai puțin de două minute.

Prima dată (28) a trecut ca printre jaloane de doi adversari anesteziați, șutul său fiind scos de pe linia porții de N. Tamaș. Iar la doar câteva secunde distanță a lovit bara transversală după o lovitură de cap, din careu.

Dar Niczuly a făcut minuni, a scos de sub bară șutul lui Papeau (37) și s-a intrat la cabine.

Salvați de VAR

Nimeni n-a schimbat la pauză, după o repriză cu cinci șuturi pe poartă, toate trecute în tabăra gazdelor. Rapidiștii au continuat să pună presiune, să nu cedeze spațiile oaspeților, să-i înghesuie în careu, dar toate raidurile s-au blocat într-o apărare pusă ca într-un puzzle de Ciobotariu senior.

După șutul lui Onea (64) prins de Niczuly, covăsnenii au plecat pe contraatac, M. Ștefănescu l-a lăsat cu gura căscată pe I. Cristea și-a trimis mingea în poartă.

Giuleștiul a continuat să cânte, VAR-ul a intervenit și i-a semnalizat "centralului" Colțescu un posibil ofsaid în care se afla Safranko. Iar golul a fost anulat, decizia scoțându-i din minți pe jucători oaspeților.

"Nu influențează faza, nu e ofsaid!", a comentat un arbitru pentru GSP. "Decizia e complicată, mai ales că tușierul a dat credit și-a validat reușita. Colțescu s-a luat după Mladinovici într-o fază discutabilă", a adăugat acesta.

Rapidiștii au încercat să aducă prima victorie în debutul noului sezon, dar n-au reușit. Așa că Bergodi se mulțumește doar un egal la al treilea descălecat în Giulești. 

FINAL » Rapid - Sepsi 0-0

Rapid - Sepsi » Echipele de start

Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, I. Cristea, Braun - Oaidă, Al. Albu, Papeau - Cîrjan, Dugandzic, Bamgboye 
Rezerve: Drăghia - D. Grigore, J. Morais, Emmers, Kait, V. Costache, B. Valle, Pănoiu, Al. Ioniță II
Antrenor: Cristiano Bergodi

  • Cristiano Bergodi trimite din primul minut 4 dintre achizițiile verii: Iulian Cristea și Braun în apărare, Oaidă la mijloc și Cîrjan în ofensivă.

Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, Bălașa, M. Tamas, Oteliță - J. Rodriguez, N. Păun, C. Matei - M. Ștefănescu, Safranko, I. Gheorghe
Rezerve: D. Moldovan - A. Dumitrescu, Oroian, Aganovic, Alimi, Kallaku, R. Varga, Damașcan, Rondon
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: Superbet Arena - Giulești
Arbitru: Sebastian Colțescu / Asistenți: Daniel Mitruți, Mihai Marica
Arbitru VAR: Horia Mladinovici / Arbitru AVAR: Bogdan Gheorghe

Golul lui Ștefănescu din minutul 65, anulat pentru ofsaid

Ștefănescu a trimis mingea în poarta lui Moldovan cu un șut la colțul lung din 7 metri. Reușita a fost anulată pentru o poziție de ofsaid a lui Safranko. După consultarea VAR, Sebastian Colțescu a ajuns la concluzia că atacantul lui Sepsi obstrucționa vederea lui Moldovan. 

FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Covăsnenii au protestat vehement. „Centralul” a scos din buzunar nu mai puțin de 3 avertismente, pentru Niczuly, Ștefănescu și Rodriguez.

Rapid a cerut penalty în minutul 41

În minutul 41, Braun a căzut la marginea careului lui Seps, după un contact cu Jonathan Rodriguez. „Centralul” Sebastian Colțescu a dictat lovitură liberă, în ciuda protestelor galeriei, care a considerat că atingerea a avut loc în suprafața de pedeapsă. Horia Mladinovici, din camera VAR, nu a intervenit. Reluările nu au lămurit faza. 

FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

VIDEO. Fanii lui Sepsi au intrat cu întârziere în stadion

>

Peste 30 de fani ai lui Sepsi au pătruns pe stadion în minutul 20, din cauza unei neînțelegeri cu Jandarmeria. Cele două părți au ajuns, într-un final, la un consens.

În minutul 30, galeria Rapidului a apelat la scandări reprobabile, cu tentă xenofobă: „Ungaria ne s**e p**a”.

VIDEO. Imnul Rapidului cântat de peste 11.000 de spectatori

>

UPDATE 21:15 » Bergodi, aplaudat de fanii din Giulești

Crainicul arenei din Giulești a anunțat venirea lui Cristiano Bergodi la echipă. Antrenorul italian a fost aplaudat de întreaga asistență, inclusiv de peluza care amenința cu proteste.

UPDATE 20:30 » Un suporter rapidist vrea să-și vândă pălăria făcută acasă: „Am muncit două zile la ea, multă muncă”

>

Unul dintre suporterii rapidiști a venit cu o pălărie unică, făcută acasă. A vorbit cu mult patos despre ea și despre iubirea pe care o poartă clubului giuleștean.

UPDATE 20:00 » Fanii Rapidului, dornici de fotbal

>

UPDATE 19:30 » Coadă la tricouri în Giulești

Fanii rapidiști și-au făcut devreme apariția la stadion. E coadă la magazinul clubului. Suporterii vor să își cumpere noile echipamente. 

FOTO: Vlad Nedelea
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.