Stranieri

Daniel Boloca pleacă de la Frosinone la un alt club din Serie A pe 6 milioane de euro

Daniel Boloca

Articol de Bogdan Fechită  —  Thursday, 13 July 2023

Daniel Boloca (24 de ani) a fost prezentat în această seară la Sassuolo, formație care l-a achiziționat de la Frosinone, echipă cu care mijlocașul român a promovat în Serie A.

Plecarea lui Boloca la Sassuolo reprezintă o afacere uriașă pentru Frosinone: clubul din Valle Latina a primit șase milioane de euro pentru un jucător pe care l-a adus gratis la echipă.

Daniel Boloca a semnat cu Sassuolo

Daniel Boloca, prezentat la Sassuolo // Foto: Twitter Sassuolo

„Sassuolo informează că a încheiat transferul definitiv al jucătorului Daniel Boloca, mijlocaș, născut în 1998, de la Frosinone”, se arată într-un scurt comunicat publicat pe site-ul clubului din Emilia-Romagna.

Boloca se alătură astfel altor români care au îmbrăcat tricoul lui Sassuolo de-a lungul timpului, cei mai importanți fiind Marius Alexe, Marius Marin și Vlad Chiricheș

În sezonul precedent, internaționalul român a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Frosinone. A fost titular în 31 de meciuri din Serie B și a marcat două goluri. 

Sassuolo a terminat pe locul 13 în Serie A în sezonul precedent, însă are în lot staruri ca Domenico Berardi, Armand Lauriente, Andrea Pinamonti sau Maxime Lopez.

Daniel Boloca a debutat la naționala României în toamna anului trecut, în amicalul cu Slovenia, scor 1-2, când a prins doar șase minute pe teren. 

3,5milioane de euro e cota lui Daniel Boloca pe transfermarkt

Daniel Boloca preferă naționala Italiei în detrimentul celei a României

Daniel Boloca a vorbit, în decembrie 2022, cu Gazzetta dello Sport despre viitor: „Stagiul cu naționala Italiei a fost o experiență frumoasă. România a avut încredere în mine înainte: nu puteam refuza să fiu convocat, trebuia să-mi fac părinții mândri. Dar nu cunosc limba, m-am simțit inconfortabil.

Dorința mea e să joc pentru Italia, m-am născut în Italia și am trăit întotdeauna aici. Dacă Mancini mă cheamă din nou, voi răspunde prezent”.

Dezamăgit că a fost folosit de Edward Iordănescu numai 6 minute, în amicalul cu Slovenia, mijlocașul a decis să nu mai răspundă convocărilor și să aștepte o eventuală solicitare de la naționala Italiei.

A fost deranjat că la cele două acțiuni în care a făcut parte din lot a fost folosit doar o dată, 6 minute, pe finalul partidei cu Slovenia (1-2) când a intrat în minutul 84, în locul lui Răzvan Marin. Acest lucru se întâmplă în contextul în care Roberto Mancini (58 de ani), selecționerul Italiei, l-a convocat pe Daniel Boloca la un trial organizat la Coverciano, în perioada 20-22 decembrie. Mijlocașul a participat la jocul-test între cei aflați în cantonament. Un semn că Mancini îl are pe radar pentru naționala de seniori a Italiei. 

Deși selecționerul nostru l-a remarcat de mai multă vreme, l-a păstrat în lot abia la ultimele meciuri din Liga Națiunilor, din septembrie, cu Finlanda (n-a prins lotul, a stat în tribună) și cu Bosnia- Herțegovina (rezervă neutilizată). 

Ce spune tatăl lui Daniel Boloca

Contactat de Gazeta Sporturilor, Ioan Boloca, tatăl lui Daniel, a explicat cum a ajuns fiul său la această decizie: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune alături de naționala României, din noiembrie. A fost folosit doar pe final, în primul joc, iar apoi, cu Moldova, a fost uitat bancă. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă! Era și el decis să nu mai vină să joace pentru România. Ar fi vrut să joace și el măcar o jumătate de oră, ca să arate ce poate. Zicea că mai bine nu-l băga deloc. Chiar dacă nu-l chema Mancini acum, la acest trial, tot nu mai venea să joace pentru România! Așa că așteaptă să fie convocat de Italia”, a spus Ioan Boloca pentru Gazeta Sporturilor.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.