Handbal

Dureros

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rulmentul a pierdut şi returul în faţa norvegiencelor, iar trofeul pleacă din România

Aveau de recuperat diferenţa de 4 goluri din tur, însă meciul de ieri a început cu stîngul pentru braşovence. O aruncare de la 7 metri ratată de vedeta echipei, Cristina Neagu, la chiar prima fază. Semn rău sau nu, pînă la urmă manşa retur a fost una chinuitoare pentru elevele Marianei Tîrcă. Cu linia de 9 metri anihilată aproape complet de o apărare norvegiană agresivă şi bine pusă la punct, Rulmentul a trebuit să găsească alte soluţii pentru a ataca poarta adversă.

Dintre toate acestea, doar extrema dreapta Nicoleta Gîscă-Alexandrescu a funcţionat la parametrii corecţi, ea fiind şi principala marcatoare de ieri a braşovencelor. În apărare lucrurile au mers bine pînă la un moment, repriza întîi încheindu-se la egalitate, la fel ca la Larvik, dar 10-10 în loc de 11-11. Între remarcate se înscrie şi portarul Natalia Spirova, care a reuşit intervenţii spectaculoase, puse însă în umbră de prestaţia cu adevărat excelentă a rivalei Lene Rantala.

Rulmentul a pornit repriza secundă luînd avans de două goluri şi avînd ocazia să se distanţeze la 3. Nu a fost însă aşa şi, din minutul 40, balanţa a înclinat decisiv în favoarea oaspetelor. Trei lungimi pentru Larvik, apoi 4, iar în minutul 54 erau 6 goluri. Cu această diferenţă s-a terminat şi meciul, 25-19, o lovitură poate prea dură pentru echipa Rulmentului, care sperase din toate puterile că va putea întoarce acasă rezultatul din tur. O rocadă s-a produs însă. Cupa Cupelor, cucerită sezonul trecut de Oltchim Rm. Vîlcea în faţa altei echipe norvegiene, Byasen Trondheim, ia acum drumul Nordului.

"Au fost mai bune!"

Antrenoarea Mariana Tîrcă a terminat partida cu ochii în lacrimi. A plîns pe umărul patronului Teodor Florescu, nevenindu-i să creadă că ratează pentru a doua oară Cupa Cupelor, după insuccesul cu Vîlcea, în 2002. "Trebuie să recunoaştem că ele au fost mai bune. Am şi ratat mult, am făcut multe greşeli, iar Larvik a profitat din plin. Acum nu avem timp să ne văităm, trebuie să strîngem rîndurile, ne aşteaptă meciul de la Vîlcea", a spus Tîrcă. Tehnicianul a mărturisit că şi-ar dori un portar precum daneza Lene Rantala. "A făcut minuni. Jucătoarele mele s-au pierdut, nu au mai ştiut unde să arunce", a încheiat Mariana.

"Au căzut fizic!"
Karl Erik Bohn, antrenorul lui Larvik, a declarat la final că s-a văzut diferenţa de valoare dintre cele două echipe. "Româncele au avut noroc în tur, cînd s-au apropiat pe final. Le-am dat speranţe pentru retur. Le-am spus însă fetelor că venim să cîştigăm şi asta am şi făcut", a spus Bohn. "Sîntem fericiţi, am făcut un meci bun şi am cucerit cupa. Cred că au greşit cînd s-au apărat avansat. Nu au mai rezistat pe final, au căzut fizic şi noi am profitat", a încheiat nordicul.

"Trebuie să învăţăm ceva din acest insucces. Meciurile acestea ne-au mai adus puţină experienţă, iar la anul va fi altceva în Liga Campionilor, mai ales că ne vom mai întări cu alte jucătoare"
Mariana Tîrcă, antrenoare Rulmentul

"Larvik a fost o echipă mult mai unită. A aşteptat parcă doar greşelile româncelor şi a profitat din plin de ele. Cred că miza a apăsat greu pe umerii braşovencelor, iar cele de la Larvik au dovedit că nu degeaba joacă în naţionala Norvegiei"
Octavian Belu, preşedinte ANS

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.