Stranieri

Jucătorul care a refuzat naționala României, primul meci la Sassuolo: „Are calitate”

Daniel Boloca, primul meci la Sassuolo. Foto: Instagram

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 16 iulie 2023

Daniel Boloca, 24 de ani, a purtat în premieră tricoul lui Sassuolo, care l-a transferat de la Frosinone cu 6 milioane de euro: „A adus entuziasm, un aer proaspăt”, a declarat antrenorul Alessio Dionisi după 22-0 cu Real Vicenza.

Născut în Italia, la Chieri, o comună din jurul orașului Torino, Daniel Boloca a jucat în Peninsulă la seniori. A pornit de jos, a urcat de la amatori, din diviziile regionale, în Serie B, la Frosinone, a promovat în elită și a prins un transfer la care nu se gândise vreodată.

La Sassuolo, pentru 6 milioane de euro, aproape dublu față de cota lui, potrivit Transfermarkt.de. Și joacă alături de Domenico Berardi, campion european cu squadra azzurra.

Alessio Dionisi, antrenorul lui Sassuolo: „Nu e Frattesi, e Daniel Boloca”

Sâmbătă, a fost titular în primul său meci la „neroverdi”, încheiat cu un scor neverosimil, 22-0 cu Real Vicenza. Antrenorul Alessio Dionisi a vorbit frumos despre Boloca. „Sunt mulțumit că ultimii sosiți au adus entuziasm, un aer proaspăt. Ținând cont de vârstă și experiență, sunt mai mult sau mai puțin pregătiți, unii vin din Serie B, dar am realizat că pot fi descoperiți și în Serie B jucători valoroși. Boloca face parte dintre ei”.

Întrebat dacă e noul Davide Frattesi (internațional italian împrumutat de Sassuolo la Inter Milano), tehnicianul a răspuns: „Nu e Frattesi, e Daniel Boloca, un mijlocaș de calitate”.

Dionisi a mai spus: „La Frosinone a acoperit toate posturile în linia mediană și a făcut-o foarte bine. Trebuie să găsim combinația corectă între entuziasm, calitate și motivare”.

VIDEO. Daniel Boloca, primul meci la Sassuolo

Daniel Boloca nu a mai vrut să joace pentru România

Boloca, 24 de ani, a jucat o singură dată la naționala României, șase minute în finalul unui amical cu Slovenia (1-2). A mai fost rezervă de trei ori. S-a supărat că selecționerul Iordănescu i-a dat prea puține șanse și a refuzat să mai vină la lot. 

„S-a întors dezamăgit de la ultima acțiune. A fost uitat pe bancă. I-am spus și eu că, decât așa, mai bine lipsă”, a declarat tatăl său pentru Gazeta Sporturilor.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.