Liga 1

Penalty stupid în Petrolul - U Cluj + VAR-ul a „dormit” și a comis o gafă uriașă!

Mihai Bordeianu era în careu în momentul în care Budescu a executat pently-ul

Articol de Adrian Duţă  —  duminică, 16 iulie 2023

La scorul de 1-1 între Petrolul și U Cluj, Andrei Pițian, stoperul ardelenilor, a comis un penalty stupid. Constantin Budescu a executat și a ratat, dar lovitura de pedeapsă trebuia repetată, pentru că Mihai Bordeianu a intrat în careu înainte ca mingea să fie lovită și a degajat mingea respinsă de portar.

În minutul 56, Pițian a lovit cu mâna o minge lovită cu capul de Grozav, deși nu avea niciun adversar lângă el. Arbitrul Marcel Bîrsan a revăzut faza la VAR, după ce inițial nu acordase lovitură de la 11 metri.

VAR, gafă uriașă în Petrolul - U Cluj

Constantin Budescu a luat mingea și a executat, însă a tras prost în dreapta portarului, iar Gorcea a respins în lateral.

Mihai Bordeianu, mijlocașul lui U Cluj, era singurul intrat în careu în momentul executării loviturii de pedeapsă. Tot el a fost cel care a ajuns primul la minge și a respins mingea din careu.

Marian Barbu, arbitrul din camera VAR, nu i-a semnalat „centralului” Bîrsan că Bordeianu, jucătorul care a degajat balonul, era în careu în momentul șutului și că penalty-ul trebuia repetat!

Arbitrii din teren trebuie să urmărească dacă jucătorii intră în careu la penalty-uri înainte ca mingea să fie lovită. VAR-ul intervine doar dacă fotbalistul intrat prea devreme influențează faza, așa cum s-a întâmplat la Ploiești.

Citeșe și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.