Tenis

Carlos Alcaraz, pus pe glume după triumful de la Wimbledon » Mesaj către Regele Spaniei: „E a doua oară...”

Liderul mondial Carlos Alcaraz (20 de ani) l-a învins pe sârbul Novak Djokovic (36 de ani, 2 ATP) în finala Wimbledon 2023, scor 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4. Ibericul a fost pus pe glume în timpul discursului.

Articol de Adrian Jitea  —  duminică, 16 iulie 2023

Liderul mondial Carlos Alcaraz (20 de ani) l-a învins pe sârbul Novak Djokovic (36 de ani, 2 ATP) în finala Wimbledon 2023, scor 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4. Ibericul a fost pus pe glume în timpul discursului. 

  • Lleyton Hewitt, în 2002, era ultimul jucător în afara lui Federer, Nadal, Djokovic și Murray care se impusese la Wimbledon 
  • Alcaraz a pus punct seriei de 32 de victorii pe care Djokovic o avea la Wimbledon. Pe Arena Centrală, sârbul legase 45 de partide câștigătoare 
  • Djokovic a devenit jucătorul cu cele mai multe finale de Grand Slam pierdute, 12
  • doar 4 jucători în istorie au fost mai tineri decât Alcaraz în momentul cuceririi celui de-al doilea trofeu de Grand Slam 
  • Alcaraz a devenit al 3-lea jucător din Era Open care cucerește titlul la Wimbledon înainte să împlinească 21 de ani, după Becker și Bjorg.

Carlos Alcaraz, discurs după titlul cucerit la Wimbledon

„Este un vis devenit realitate, e nemaipomenit că am câștigat. Dar aș fi fost foarte mândru de mine și dacă aș fi pierdut. Fac parte din istoria acestui turneu, e incredibil pentru mine. 

Să fiu protagonist pe un astfel de teren chiar e un vis îndeplinit. Sunt mândru de mine, de echipa mea, de munca pe care o depunem zi de zi.

După primul set mi-am spus că trebuie să ridic nivelul tenisului, nu voiam să dezamăgesc fanii. E ceva special să joci contra lui Novak, mă inspiră, am crescut urmărindu-l. Când eram mic mă uitam cum câștigă turnee. Nole, cred că ești într-o formă fizică mai bună decât mine. Ai zis că 36 este noul 26, probabil așa este”, a spus Carlos Alcaraz pe scena de la Wimbledon. 

Carlos Alcaraz, mesaj pentru Regele Spaniei: „Sper să mai vii la meciuri”

În tribunele arenei centrale a fost prezent și Regele Felipe al VI-lea al Spaniei. Carlos Alcaraz a glumit cu el în timpul discursului:

E un moment special să joci în fața roialității. E a doua oară când joc în fața ta, sper să mai vii la meciuri. M-am îndrăgostit de această suprafață. Nu m-am așteptat să joc la acest nivel, am jucat doar 4 turnee pe iarbă în carieră
- Carlos Alcaraz

VIDEO. Momentul în care Carlos Alcaraz a câștigat finala de la Wimbledon 

Citește și alte știri de la Wimbledon: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.