Liga 1

Numele care au impresionat la FCSB în victoria-șampanie cu FCU Craiova + cum s-au descurcat noile achiziții

+30 Foto
Roș-albaștrii n-au avut probleme cu FCU Craiova / Sursă foto: Facebook@ FCSB

Articol de Viorel Tudorache, Vlad Nedelea  —  Monday, 17 July 2023

FCU Craiova - FCSB 1-3. Experimentul lui Adrian Mititelu, care a decis să înceapă campionatul fără antrenor pe bancă, a eșuat lamentabil. Florinel Coman, David Miculescu, Darius Olaru și compania au zburdat la Târgu Jiu în fața unui adversar apatic și s-au instalat pe primul loc. 

Vicecampioana din sezonul trecut a început cum nu se poate mai bine noua ediție de campionat: cu o victorie autoritară pe terenul lui FCU Craiova, echipă care se transformă în „clientul” favorit al roș-albaștrilor. Succesul de la Târgu Jiu nu poate fi pus la îndoială, FCSB s-a impus clar la toate capitolele.

Cine s-a remarcat din echipa lui Charalambous, într-un meci în care roș-albaștrii au fost aproape de neclintit? În primul rând, oamenii din ofensiva FCSB-ului au demonstat încă din prima etapă că sunt „flămânzi” de fotbal: Florinel Coman, Miculescu sau Olaru s-au completat ideal în  primele 45 de minute, au făcut „franjuri” apărarea oltenilor, iar primii doi și-au și trecut numele pe lista marcatorilor.

Toți au primit nota 7, calificativ cu care au fost recompensați și Cordea și Edjouma, cei mai activi jucători în a doua parte a meciului.

Tot 7 au primit și „închizătorul” Adrian Șut și stoperii Haruț și Dawa, ale căror „tranșee” au blocat cu brio puținele atacuri ale alb-albaștrilor. În formă de zile mari încă din prima etapă, goalkeeper-ul Ștefan Târnovanu și-a salvat echipa atunci când a trebuit și a fost notat cu 7.

Toți ochii au fost aseară pe noile achiziții ale lui Gigi Becali, Alexandru Băluță și Damjan Djokovic. Primul a rezistat pe teren 71 de minute și a avut o evoluție satisfăcătoare la debutul în roșu și albastru, într-un meci în care a dat în primul rând dovadă de altruism: i-a oferit un assist lui Coman la o fază pe care o putea finaliza pe cont propriu, alegând să-i paseze „șeptarului” de la FCSB, care a fost blocat de portarul Popa. 

Băluță a primit nota 6, exact ca Damjan Djokovic, care s-a remarcat printr-un șut-bombă de la distanță, dar care are pe conștiință penalty-ul din care gazdele au marcat golul de onoare.

Dincolo, puțin spre deloc fotbal în echipa interimarului Florin Drăgan. Goalkeeper-ul Popa, Sidibe și Asamaoah au fost singurii care au ținut stindardul sus. În rest, multe note de 4 în tabăra oltenilor, care pornesc la drum în noul sezon cu o prestație submediocră.

Iată toate notele partidei FCU Craiova - FCSB 1-3: 

Le-am făcut pe toate, am marcat, am ratat și o ocazie imensă. N-am mai început de trei ani campionatul cu o victorie. Nu le-am dat nicio șansă, ne-am simțit puternici. Am simțit o durere la spate după executarea penalty-ului, de aceea am fost schimbat la pauză.

- Florinel Coman, atacant FCSB

VIDEO Adrian Mititelu a intrat la GSP Live imediat după eșecul cu FCSB: „Vă zic eu ce s-a întâmplat!”

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.