Liga 2

Motivul pentru care CSA Steaua cere garanții atât de mari: detaliu neștiut la gazonul din Ghencea!

FOTO: Marius Mărgărit (GSP)

Articol de Marius Mărgărit  —  Tuesday, 18 July 2023

Pentru a accepta cererea celor de la FCSB de a juca în Ghencea cu Dinamo, CSA Steaua a cerut un bilet de ordin avalizat prin care Gigi Becali va fi obligat să plătească 750.000 de euro pentru schimbarea gazonului în cazul deteriorării acestuia. 

Motivul sumei uriașe cerute de CSA? Din informațiile GSP.ro, peste gazonul natural din Ghencea sunt țesute sute de mii de fire sintetice. În cazul deteriorării, nu pot fi schimbate doar porțiuni de gazon, ci toată suprafața.

FOTO. O mașinărie specifică a țesut sute de mii de fire sintetice peste gazonul natural din Ghencea

Concret, la instalarea gazonului din Ghencea, mai întâi s-au pus rulourile de iarbă naturală, care s-au prins în 3-4 săptămâni. Apoi, cu ajutorul unei mașinării specifice, se țese partea sintetică, compusă din sute de mii de fire. În cazul în care s-ar arunca torțe pe o porțiune de gazon și s-ar arde, acesta ar trebui schimbat complet, nu doar bucata deteriorată.

CSA Steaua i-a cerut lui Gigi Becali bilet de ordin avalizat

După ore de negocieri, luni, CSA Steaua a venit cu o ultimă propunere. Un bilet la ordin, semnat de FCSB, o cerință pe care clubul MApN-ului o avusese și săptămâna trecută, când ceruse ca un bilet de ordin în valoare de 1.000.000 de euro.

De această dată însă, CSA a diminuat cu aproape 25% cuantumul garanției. Noul nivel ar fi fost justificat de cei din comisia de negociere a CSA prin faptul că au fost verificate în detaliu toate facturile achitate pentru suprafața care e acum în Ghencea și care au însumat în jur de 750.000 de euro.

FCSB a acceptat această ultimă ofertă, astfel că va semna biletul la ordin avalizat, care să acopere nivelul impus de CSA, iar banii să fie accesați imediat dacă gazonul va fi deteriorat într-o asemenea măsură încât să presupună înlocuirea lui totală. 

Procedura „bilet la ordin avalizat” presupune costuri suplimentare pentru emitent, adică pentru FCSB. Astfel, costurile și garanția la care clubul se va angaja se vor apropia de 800.000 - 900.000 de euro.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.