Liga Campionilor

Un nou fiasco în Europa pentru Farul: clubul lui Hagi rămâne cu o singură „dublă” europeană câștigată. Din 7!

+36 Foto
Farul a fost eliminată în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, eșec 0-3 la Tiraspol, contra lui Sheriff (1-0 în tur). Campioana României cade direct în turul 2 preliminar din Conference League.

Articol de Alexandru Barbu, Daniel Grigore  —  Wednesday, 19 July 2023

Farul Constanța a pierdut cu Sheriff Tiraspol, 1-3 la general, și a fost eliminată în primul tur al preliminariilor Champions League. Este încă o campanie europeană ratată pentru clubul lui Gică Hagi, care va continua totuși parcursul continental în Conference League, a treia competiție ca importanță. 

Actualul club Farul Constanța a participat pentru prima dată în cupele europene în sezonul 2016/2017, când a înfruntat-o în turul 3 preliminar din Europa League pe Gent. Viitorul, așa cum era denumit clubul atunci, a fost spulberat în Belgia, 0-5, iar la retur a fost 0-0.

În următorul sezon european, 2017/2018, Viitorul a participat din nou în cupele europene, de această dată din postura de campioană a României. Viitorul a avut-o ca adversară în turul 3 preliminar al Ligii pe APOEL și a câștigat acasă, 1-0. În manșa secundă, gruparea din Nicosia s-a impus cu 4-0, marcând de 3 ori în prelungiri, deznodământ similar cu ce s-a întâmplat astăzi cu Sheriff.

Eliminată din Liga Campionilor, Viitorul a căzut în play-off-ul Europa League, unde a dat peste Red Bull Salzburg. Austriecii au câștigat turul de la Ovidiu cu 3-1 și returul chiar mai clar, 4-0!

Un nou fiasco în cupele europene pentru Farul

Au urmat alte două campanii europene:

2018-2019 a fost primul sezon în care Viitorul lui Hagi a eliminat pe cineva în cupele europene. Se întâmpla în turul 1 preliminar Europa League, 2-0 la general cu luxemburghezii de la Racing Union

Aventura europeană s-a oprit însă în faza imediat următoare. Actuala Farul a dat peste Vitesse, cu care a remizat pe teren propriu, 2-2, dar în fața căreia a capitulat în Olanda, 1-3.

2019-2020 » Viitorul a intrat în turul 2 preliminar Europa League și a întâlnit-o iar pe Gent. Eșec usturător în Belgia, 3-6, și o victorie de onoare la malul Mării, 2-1.

Practic, dintr-un total de 7 „duble” în cupele europene, clubul lui Hagi a câștigat una singură. Cu Racing Union din Luxemburg!

Eliminată în această seară, Farul cade în turul 2 preliminar din Conference League, acolo unde va da peste Urartu, campioana Armeniei.

>

Mai multe știri despre Sheriff - Farul:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.