Opinii

Ambasadoarea unui banc prost

Editorial Cristian Geambașu

Articol de Cristian Geambașu  —  Tuesday, 18 July 2023

Campioana nu s-a făcut de râs la Tiraspol după acest 0-3 cu Sheriff. Dimpotrivă, a arătat fața adevărată a fotbalului românesc. Minciuna este acasă, nu afară.

Înapoi la meciurile noastre mărunte! Hai acasă, băieți și dragă Gică, acasă la șandramaua noastră poleită cu promisiuni, acasă în campionatul acesta îmbâcsit și mincinos. 

Ce este dezamăgitor în fond? De ce am fi supărați? Campioana României a jucat exact așa cum anticipam și după întâlnirea de la Ovidiu. Fără ambiție, fără putere, ca o echipă mică, speriată de niște mercenari anonimi ai tovarășului Gușan.

Farul a fost eliminată în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, eșec 0-3 la Tiraspol, contra lui Sheriff (1-0 în tur). Campioana României cade direct în turul 2 preliminar din Conference League.

Mazilu, Borza, diamantele false

Farul a dus la perfecțiune imaginea unui fotbal mic, manelizat și întreținut doar de contractele cu casele de pariuri. Nu este timpul pentru o analiză aplicată a meciului de la Tiraspol. Ar fi futil, ca să zic așa. Vorbește frumos domnule!, auzi peluza. Ce folos are să iei la puricat statistica unei partide în care diamantul fals Mazilu s-a accidentat după două sprinturi, iar Nedelcu avea crampe de când a ieșit de la cabine? 

Ce să remarci la altă perlă umflată de Hagi și cântătorii, tânărul și foarte absentul Borza? Zero centrări, zero aport ofensiv. Las’ că nici cu apărarea nu s-a omorât băiatul, doar îl așteaptă bătălii grele în campionat. Dă-le naibii de cupe europene!

A, să nu îl uităm pe „Boloni”!

Doriți o caracterizare a liniei defensive, câteva epitete ale penibilului atins de Boli și de Mihai Popescu? Pe cine încălzește? Dar ce spuneți de Grameni? Grameni, noul Boloni, da, nici mai mult, nici mai puțin!, ieșit din pântecele academiei ce produce doar băieți care trec clasa de milă atunci când ies din județul Constanța. 

Și cu Alibec, băiatul mai gras din poza cu De Bruyne, de ce tot suntem aburiți și mințiți? Este un jucător expirat, greoi, nevricos, care o vreme a funcționat în gluma asta de SuperLigă. L-ați văzut în meciurile naționalei, l-am văzut astăzi într-o enclavă sovietică. Știți cum a părut iubitul nostru Denis? Ca tancul ăla rusesc din Al Doilea Război Mondial expus în centrul Tiraspolului.

Înapoi acasă, să continuăm minciuna! Că Farul produce jucători pentru echipa națională, că trebuie să avem răbdare și încredere. Farul nu s-a făcut de râs cu Sheriff, doar a reprezentat cu cinste fotbalul românesc. A fost ambasadoarea perfectă a acestui banc prost.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.