Stranieri

Daniel Boloca vrea numai la Squadra Azzurra: „Mă simt 100% italian, alegerea mea e clară. Am avut probleme la naționala României, nu vorbesc și nu înțeleg limba”

Daniel Boloca vrea numai la Italia. Foto: Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 19 iulie 2023

Debutul printre „tricolori”, șase minute la amicalul contra Sloveniei din 2022, nu l-a convins pe Daniel Boloca. Mijlocașul central, transferat în această vară la Sassuolo, spune că „prima mea experiență a fost la naționala României, pentru că părinții mei sunt români. Am făcut-o mai mult pentru ei”. Dar a ales deja să joace pentru Italia.

Daniel Boloca e în plină ascensiune în Italia, unde s-a născut și a trăit. Are 24 de ani, a învățat fotbal la juniorii lui Torino și Juventus, a ajuns pentru scurtă vreme și în Slovacia, la Tatran Presov, pornind apoi la seniori de jos în Peninsulă, de la amatori.

Daniel Boloca, de la amatori în Serie A

A urcat din Serie D în B, la Frosinone („Acel salt a fost ceva inimaginabil", a afirmat el), a promovat în elită și iată-l acum la Sassuolo, transferat pentru 6 milioane de euro! El, care a jucat între 2018 și 2020 la Pro Sesto, Francavilla și Fossano.

Pentru părinții de origine română, a acceptat să vină printre „tricolori", a și debutat în toamna lui 2022, 6 minute la 1-2 în testul cu Slovenia, la Cluj, dar nu a mai vrut să vină la lot după ce a fost ținut rezervă la alte trei meciuri. Preferă să joace pentru squadra azzurra, mai ales după ce s-a pregătit cu selecționerul Roberto Mancini într-un cantonament la Coverciano, în decembrie.

Daniel Boloca: „Probleme de comunicare, am avut dificultăți de integrare la naționala României”

Într-un interviu pentru Sassuolo Channel, mijlocașul central a fost întrebat și de națională și a răspuns: „Prima mea experiență a fost la cea română, pentru că părinții mei sunt români. Am făcut-o mai mult pentru ei. Am avut însă probleme de comunicare, pentru că nu vorbesc și nu înțeleg limba română, de aceea am avut dificultăți de integrare”.

Boloca a precizat: „Când am primit convocarea la naționala Italiei pentru acel stagiu de pregătire, pentru mine s-a împlinit într-adevăr visul, ceea ce doream în realitate. Mă simt 100% italian, m-am născut și am crescut la Chieri (n.r. oraș lângă Torino), iar alegerea mea este clară, să joc pentru Italia”.

Daniel Boloca: „Părinții au avut grijă să nu-mi lipsească nimic”

Daniel s-a înclinat în fața părinților săi pentru tot ce au făcut pentru el. „Provin din clasa muncitoare, dar părinții au avut grijă să nu-mi lipsească nimic. Ei mi-au permis să joc fotbal și nu voi înceta să le mulțumesc”.

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.