Liga Campionilor

Surpriza preliminariilor Ligii Campionilor » Ferencvaros, demolată de campioana Insulelor Feroe

Ferencvaros, campioana Ungariei, și Klaksvik, campioana Insulelor Feroe, dispută ACUM manșa decisivă a primului tur preliminar din Liga Campionilor.

Articol de Adrian Jitea  —  Wednesday, 19 July 2023

Ferencvaros, campioana Ungariei, a fost eliminat în primul tur preliminar al Ligii Campionilor de Klaksvik, campioana Insulelor Feroe. După 0-0 în tur, feroezii s-au impus cu 3-0 în deplasarea de la Budapesta.

Ferencvaros, campioana ultimilor 5 ani în Ungaria, pornea mare favorită în fața feroezilor de la Klaksvik. Doar că formația antrenată de norvegianul Magne Hoseth a făcut cea mai bună repriză din istorie, a punctat de 3 ori. „Dubla” lui Arni Frederiksberg și reușita lui Luc Kassi au deschis drumul spre o calificare total nesperată.

În turul secund preliminar al Ligii, Klaksvik o va înfrunta pe Hacken, campioana Suediei.

Ferencvaros, eliminat de campioana Insulelor Feroe

Sezonul trecut, maghiarii au ajuns în primăvara europeană din Conference League, câștigând o grupă complicată, cu Trabzonspor, AS Monaco și Steaua Roșie Belgrad. În sezonul 2020/2021, Ferencvaros a evoluat în grupele Ligii Campionilor.

53,40 milioane de eurovalorează lotul lui Ferencvaros, potrivit Transfermarkt. Klaksvik este cotată la 2,68 milioane

În istoria participărilor avute în preliminariile Ligii Campionilor, Klaksvik depășise o singură dată primul tur.  A făcut-o în sezonul 2020/2021, în plină pandemie de Covid-19. Adversara Slovan Bratislava nu s-a putut prezenta atunci la meci și a pierdut la „masa verde”.

FINAL. Ferencvaros - Klaksvik 0-3

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.