Campionate

Condamnarea a fost confirmată » Ce pedeapsă a primit Santi Mina, atacantul Celtei Vigo, pentru abuz sexual

Santi Mina // Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 19 iulie 2023

Santi Mina (27 de ani), atacantul Celtei, va petrece patru ani în închisoare. Sentința Înaltei Curți din Almeria a fost menținută azi de Curtea Superioară de Justiție din Andalusia. Fotbalistul spaniol mai are doar o cale de atac.

Santi Mina n-a avut câștig de cauză nici la recursul făcut la Curtea Superioară de Justiție din Andalusia. Atacantul Celtei Vigo, ex-Valencia, a fost condamnat la 4 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de abuz sexual. Aceeași pedeapsă o primise la prima instanță judecătorească, Înalta Curte din Almeria. 

Spaniolul de 27 de ani a fost absolvit însă de capul inițial de acuzare, viol, pentru care Procuratura ceruse 8 ani după gratii, iar acuzarea chiar 9 ani și jumătate!

Victima lui Santi Mina, puternic afectată

De asemenea, tot astăzi s-a decis înjumătățirea daunelor morale ce vor fi suportate de Santi Mina, de la 50.000 la 25.000 de euro, și fotbalistul are interdicția de a se apropia la mai puțin de 500 de metri de victimă timp de 12 ani.

Fapta a fost comisă pe 16 iunie 2017, dimineața, în jurul orei 4:30. Mina, care juca atunci la Valencia (2015-2019), a abuzat sexual de o tânără și totul s-a petrecut în duba unui alt jucător, David Goldar (Ibiza, D2), care era parcată în apropierea unui nightclub din Mojacar (Almeria).

Victima a fost puternic afectată, suferind de depresie și stres post-traumatic. În același caz, Goldar a scăpat basma curată, tribunalul din Almeria, considerând că nu se face vinovat și nu i-a fost complice lui Mina.

Santi Mina se antrenează singur

Mina, care se antrenează singur, departe de colegii săi care au plecat în cantonament la Algarve, mai are doar o cale de atac a condamnării, la Curtea Supremă. Contractul său cu Celta expiră în 2024, iar în sezonul trecut el a fost împrumutat la Al-Shabab. Clubul din Vigo i-a propus să-l împrumute și în sezonul viitor sau să rezilieze acordul, însă atacantul a refuzat ambele variante.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.