Liga 1

„Starurile sunt frână” » Daniel Pancu face critica jucătorilor din Superligă: „Există un singur model, ați văzut ce face?”

+22 Foto
Daniel Pancu

Articol de Adrian Jitea  —  miercuri, 19 iulie 2023

Fostul internațional Daniel Pancu (45 de ani) a făcut o radiografie dură a tinerilor fotbaliști din România.

Daniel Pancu a fost selecționerul naționalei U20 și se află pe lista posibililor succesori ai lui Emil Săndoi pe banca reprezentativei de tineret. Fostul atacant rapidist a lucrat cu tinerii și are o concluzie amară. 

Analiza a pornit de la eliminarea Farului în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, în fața moldovenilor de la Sheriff Tiraspol, 1-3 la general. 

Cătălin Cîrjan, fotbalist-model pentru Daniel Pancu

„Ei pleacă din start greșit. Uitați-vă la Cîrjan, școlit afară, la Arsenal. Ar trebuie să fie element model pentru toți. Capul sus mereu, preluare pe poziție viitoare. La noi, starurile din campionatul României sunt frână!

O preluare cu talpa, capul jos, în pământ, e capăt de linie! Contează mult acele două secunde, ați văzut cu Spania și Ucraina la Europeanul de tineret.

Am fost la U20 și m-am lovit de lucrurile astea. Câteodată închideam ochii. Unii păreau bărbați, alții păreau copii. Să nu ne mirăm, o să jucăm cu... campioana din Feroe parcă a eliminat Ferencvaros azi, nu?”, a spus Daniel Pancu la „Digisport Special”.

Cătălin Cîrjan s-a pregătit între 2020 și 2023 în academia lui Arsenal. Mijlocașul în vârstă de 20 de ani a fost împrumutat în această vară la Rapid și a impresionat la debut.

Chiar dacă nu a marcat în remiza dintre giuleșteni și Sepsi, scor 0-0, a creat mai multe acțiuni periculoase, lovind o dată și bara.

VIDEO. Daniel Pancu, la GSP Live: „Cea mai mare problemă a tinerilor este educația”

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.