Liga 1

„Derby de România” nu-l mișcă pe Adrian Porumboiu: „Echipe surogat! FCSB - «Dinamo insolvență» nu se compară cu ce era”

Adrian Porumboiu, ca arbitru

Articol de Dan Udrea  —  joi, 20 iulie 2023

Fostul arbitru Adrian Porumboiu (72 de ani) a reacționat după ce Gazeta Sporturilor a prezentat topul oficialilor care au condus cele mai multe „Derby de România”, duelurile FCSB / Steaua - Dinamo.

GSP.ro a anunțat în exclusivitate în această dimineață că Sebastian Colțescu va fi la centru la FCSB - Dinamo, derby-ul etapei secunde a noului sezon de SuperLigă.

Colțescu va conduce astfel al treilea astfel de derby, după ce a mai fost la centru între Dinamo și FCSB pe 10 mai 2013, respectiv 3 februarie 2021.

Cu această ocazie, Gazeta Sporturilor a prezentat topul arbitrilor care au condus „Derby de România” de cele mai multe ori. Prima treaptă e împărțită de Aurel Bentu, Alexandru Tudor și Cristi Balaj, fiecare cu câte 9 astfel de meciuri arbitrate.

Adrian Porumboiu nu este de acord cu această ierarhie, argumentând că vechile derby-uri Steaua - Dinamo cântăresc mai mult decât duelurile din istoria recentă.

Adrian Porumboiu: „Ca și cum ai compara pere cu pietre. FCSB - «Dinamo insolvență» e altceva”

„Am văzut că ați făcut topul arbitrilor care au condus Steaua - Dinamo și puneți la numărătoare și meciurile de acum. Hahaha, bună gluma, păi astea sunt echipe și derby-uri surogat ale celor originale din anii '80, pe care le-am arbitrat chiar și atunci când alții se ascundeau pe sub mese de frică să nu fie delegați.

Să pui în același loc FCSB - «Dinamo insolvență» cu meciurile Steaua - Dinamo cu 80.000 - 90.000 de spectatori de atunci e ca și cum ai compara pere cu pietre.

Meciurile astea de acum le arbitrează și ăia care nu văd bine, care nu pot să alerge și cărora li se suflă în ureche ce decizii să ia”, a transmis pentru GSP.ro fostul arbitru.

Adrian Porumboiu și-a încheiat cariera de arbitru în 1997.

>

Mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.