Tenis

De ce Simona Halep NU are încă verdictul în cazul de dopaj. Ce a aflat GSP

Simona Halep

Articol de Viorel Tudorache  —  Thursday, 20 July 2023

Simona Halep (31 de ani, 55 WTA), suspendată provizoriu după o probă pozitivă cu roxadustat, în octombrie 2022, trebuia să afle verdictul la două săptămâni de la audierea de la finalul lunii iunie 2023. 

La un calcul simplu, Simona trebuie să fi aflat deja cum îi este afectată cariera în tenis. Din sursele GSP, cazul este foarte complicat, iar perioada de eliberare s-a prelungit din cauza speței foarte dificile. Astfel, jucătoarea noastră așteaptă în continuare cu sufletul la gură sentința judecătorilor. 

Simona Halep nu a mai jucat de la US Open 2022, de pe 29 august. Derși este în continuare suspendată provizoriu, ea a fost inclusă pe lista preliminară a jucătoarelor care vor participa la US Open 2023.

Numele Simonei Halep e prezent în bilanțul șefei ITIA

Simona Halep a rămas singura jucătoate din circuitul WTA în categoria „suspendărilor provizorii”, se arată într-un articol publicat de Karen Moorhouse, șefa Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis.

„Una dintre prioritățile mele de la instalarea în fruntea ITIA a fost să mă asigur că organizația este foarte bine integrată în familia tenisului, că devine o resurse de încredere și pe care te poți baza în orice moment. Munca depusă în ultimul trimestru arată o mulțime de progrese. 

Patrick Mouratoglou, alături de Simona Halep // foto: Imago Images

În ultimele luni au stabilit un nou record în ceea ce privește lecțiile și sesiunile de prevenire a neregulilor. Peste 1.000 de persoane, antrenori, oficiali sau jucători, au asistat la ele.

„O acuzație suplimentară (care a atras automat suspendarea provizorie) a fost îndreptată în direacția Simonei Halep. Jucătoarea din România este suspendată din octombrie 2022, după ce a fost testată pozitiv cu substanța interzisă roxadustat la ediția trecută de la US Open”, a scris Karen Moorhouse, directorul ITIA.

Citește și alte știri despre Simona Halep:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.