Liga 1

RIPOSTA generalilor! Cum demontează CSA discursul de azi al lui Becali: „Sunt 2 lucruri pe care nu le-au făcut! Ați văzut răspunsul lui Argăseală?”

Peluza Sud Steaua, foto: Imago

Articol de Marius Mărgărit  —  joi, 20 iulie 2023

Surse apropiate celor de la CSA Steaua susțin că „este exclusiv vina celor de la FCSB că nu pot juca în Ghencea. Nu au respectat în niciun moment procesul-verbal încheiat de la început, în care știau ce condiții trebuie să îndeplinească. Nu au acceptat nici varianta de rezervă propusă de Steaua, pentru gazon”.

Încă din comunicatul oficial al CSA Steaua s-a precizat că deși negocierile pentru punerea la dispoziție a stadionului din Ghencea au durat mai multe zile, „reprezentanții clubului FCSB au transmis oficial că nu pot prezenta documentele stabilite de comun acord în procesul-verbal de negociere, polița de asigurare acte de vandalism și biletul la ordin avalizat pentru asigurarea protecției gazonului".

Cum susține CSA Steaua că au decurs negocierile

Surse din cadrul clubului militar au explicat cum s-au derulat lucrurile: „Miercurea trecută a avut loc prima întâlnire, unde s-a încheiat un proces-verbal, în care ambele părți au fost de acord cu condițiile de punere la dispoziție, inclusiv acele asigurări. În următoarele două zile, dialogul s-a purtat prin intermediul juriștilor".

„De ce Argăseală nu avea nici azi, la conferință, biletul la ordin?!”

Ulterior procesului-verbal, „cei de la FCSB au spus că nu găsesc un broker care să facă acea asigurare de un milion de euro, pentru gazon. Cei de la Steaua le-au oferit o altă variantă, biletul la ordin, pentru suma de 750.000 de euro. Au și chemat reprezentanți ai firmei care se ocupă de gazon, care au explicat cu documente care ar fi costurile înlocuirii complete. 

Cei de la FCSB au înțeles. Dar în niciun moment, nici la întâlnirile directe ulterioare, nu au prezentat nici asigurarea de vandalism, de 250.000 euro, nici biletul la ordin. De ce azi, la conferința de presă organizată de Gigi Becali, când i-a cerut acel bilet lui Argăseală, acesta a zis că nu-l are?! Tocmai pentru că nu l-au făcut niciodată! E un tipizat care se completează foarte simplu, la orice bancă unde ai cont".

„Și FRF, și UEFA au făcut asigurări să folosească stadionul din Ghencea”

Aceleași surse au explicat că până acum, „CSA Steaua a avut relații comerciale de acest gen cu FRF și cu UEFA. Și ambele organisme au prezentat respectivele documente pentru a putea folosi stadionul. Cu UEFA, lucrurile au stat altfel, forul continental prezentând o asigurare comună de 35 de milioane de euro pentru toate cele 8 stadioane care au organizat partide la Euro 2022 de U21. 

Pentru FCSB asigurarea gazonului a fost mai mare, dar în limitele reglementărilor interne și ale legii de punere a dispoziție a bazelor sportive, pentru că era un meci de mare risc. Nu era vorba doar despre două galerii, ci chiar de trei, pentru că era de așteptat ca la stadion să-și facă apariția și suporterii Stelei, nu numai cei de la FCSB și Dinamo. 

Și, oricum, la finalul meciului, se convenise ca o comisie din care ar fi făcut parte și reprezentanți FCSB, să inspecteze arena, să constate eventualele pagube și apoi să fie stabilite costurile remedierii acestora".

Era vorba despre un ordin de ministru al apărării, în care se preciza să se respecte condițiile de punere la dispoziție și reglementările interne. Nimeni nu și-ar fi permis să riște să nu respecte aceste lucruri. Gigi Becali s-a bazat prea mult, probabil, pe premierul Ciolacu. Și nu a făcut acele asigurări. Tot ce au spus la conferință a fost gargară! De ce n-au arătat documente?! Toată corespondența a fost electronică, e înregistrată, Corpul de Control al premierului o poate verifica
- Sursă apropiată CSA Steaua, pentru Gazeta Sporturilor

FOTO Val de ironii ale fanilor CSA la adresa lui FCSB, după ce au primit interzis pe Stadionul Steaua

VIDEO. Gigi Becali vorbește despre un stadion nou, dar are o dilemă: „Să îl stric? Valorează 100 de milioane!”

>

Citește și alte știri despre disputa FCSB - CSA: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.