Campionate

Un român, transferat lângă Ronaldo, Benzema și Mahrez: „Bine ai venit, războinicule!”

Alin Toșca // sursă foto: Instagram @ toscaalinofficial

Articol de Daniel Grigore  —  Friday, 21 July 2023

Fundașul stânga Alin Toșca (31 de ani) a semnat cu echipa saudită Al Riyadh, nou-promovată în prima ligă. Fostul internațional român va înfrunta nume uriașe la noul său club, precum Cristiano Ronaldo, Karim Benzema și Riyad Mahrez.

Nou-promovată în prima ligă din Arabia Saudită după ce a încheiat sezonul trecut pe locul 4 în eșalonul secund, Al Riyadh a anunțat seara trecută transferul românului Alin Toșca.

„Cea mai bună veste. Bine ai venit alături de noi, războinicule Alin Toșca!”, au scris saudiții.

Alin Toșca, transferat în Arabia Saudită

La rândul său, Alin a publicat o postare pe contul de Instagram: „Sunt foarte fericit și onorat să fac parte din această familie!”.

Toșca a semnat un contract valabil un sezon, până în vara lui 2024, și va avea sarcina de a-și ajuta noua echipă să rămână în elita din Arabia Saudită.

Fost internațional român cu 30 de meciuri pentru echipa națională, Alin a evoluat în prima parte a anului la Benevento, în Serie B. 

Alin Toșca s-a retras din echipa națională

În aprilie 2022, Toșca, pe atunci legitimat la Gaziantep, a anunțat că se retrage din echipa națională.

El debutase sub „tricolor” în martie 2016, în amicalul România-Lituania 1-0, evoluând în 30 de partide pentru națională. A lucrat cu Anghel Iordănescu, Christoph Daum, Cosmin Contra, Mirel Rădoi și Edward Iordănescu din 2016 până în 2022, jucând în fiecare din cei 7 ani în care a fost convocat.

„Decizia mea nu a fost influențată de nimic din tot ce înseamnă echipa națională, atmosferă, coechipieri, staff, suporteri, Federație. Pentru a evita orice speculații, vă asigur că retragerea mea nu a fost nici cauzată, nici încurajată de Edward Iordănescu”, spunea Toșca la acea vreme.

5 echipedin străinătate are Toșca acum în CV: Real Betis, Benevento, PAOK, Gaziantep și Al Riyadh

Mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.