Liga 1

Un puști de 18 ani a făcut un transfer la Dinamo și pariază: „Va fi printre cei mai buni din Superliga”

Fundașul central Josue Homawoo, 25 de ani, a venit în această vară la Dinamo

Articol de Alexandru Barbu  —  vineri, 21 iulie 2023

Fundașul central Josue Homawoo, 25 de ani, a venit în această vară la Dinamo pentru că a fost urmărit atent și propus la club de un puști de 18 ani, Nistor Ștefan Cosmin, membru în departamentul de scouting al „câinilor”.

Nistor era descoperit în urmă cu un an de Gabi Glăvan, pe vremea când actualul director sportiv al lui Dinamo conducea departamentul de scouting de la UTA. În vară, Nistor a trecut în tabăra scouterilor de la nou-promovată, odată cu numirea oficială a lui Glăvan, care a fost alături de Dinamo, neoficial, și sezonul trecut.

Scouterul Cosmin Nistor, 18 ani, l-a propus pe Josue Homawoo la Dinamo

Gazeta a stat de vorbă cu Nistor, tânărul a povestit cum a ajuns să contribuie decisiv la transferurile pe care le realizează Dinamo. Cosmin locuiește în București, tocmai a trecut în clasa a 12-a și se pregătește de BAC.

De unde a început totul? „Acum un an, au fost niște probe anunțate pe pagina de Facebook a celor de la UTA, ei făceau recrutări în departamentul de scouting. Am participat, am fost selectat, iar anul acesta am venit la Dinamo alături de Gabi Glăvan”.

Cosmin Nistor, la Euro U21

Cosmin descrie procesul: „Fiecare membru din departamentul de scouting a avut de urmărit câte un campionat. Eu am văzut toate meciurile din Franța, Liga 3. La finalul fiecărei runde, făceam echipa etapei. Au ieșit mai mulți jucători în evidență, l-am remarcat pe Homawoo, am văzut că are mare calitate și l-am propus”.

„Homawoo va fi unul dintre cei mai buni fundași din Superliga”

Născut în Lome, Togo, Josue Homawoo este un fundaș central de 1.91m. Ultima dată a evoluat pentru Red Star FC, unde a bifat 31 de apariții. Nistor l-a analizat pe toată durata sezonului trecut din liga a 3-a franceză și îl descrie: „Calități: e puternic, își domină adversarii, e foarte bun în duelurile 1 la 1, atacă bine decisiv și are un control bun al mingii. La defecte, pot să spun că are carențe la pasele lungi”.

Cotat la 200.000 € pe Transfermarkt, Homawoo a mai jucat de-a lungul carierei pentru Nantes și Lorient și are o prezență în Ligue 1

„Pariul meu e că va fi unul dintre cei mai buni fundași din Superliga. Are nevoie de acomodare, sigur, dar nu e un fotbal foarte diferit. Cred că va fi unul dintre cei mai buni fundași din campionatul nostru”, mai spune Cosmin Nistor.

Alte 4 idei de la Cosmin Nistor:

N-am jucat fotbal profesionist, deși mi-aș fi dorit. Joc doar cu prietenii și urmăresc atent fenomenul de foarte mulți ani

Pe viitor, mi-ar plăcea să fiu antrenor sau conducător. M-am gândit la o facultate de management sportiv

Toată lumea din jurul meu vrea să afle cum am reușit să intru în acest domeniu la o vârstă atât de fragedă, toți sunt foarte uimiți și încântați

Mi-aș dori ca Dinamo să se lupte la play-off în acest an, dar trebuie să o luăm treptat, să fim realiști și să nu uităm că abia am promovat. Important e să urcăm treaptă cu treaptă

VIDEO. Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo: „Îmi doresc ca FCSB să folosească cel mai bun «11» pe care îl are”

Tot despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.