Tenis

„O vor sancționa și dacă e curată!” » Ipoteza momentului în tenisul românesc: ce riscuri ar pândi-o pe Simona Halep

Simona Halep așteaptă cu sufletul la gură un verdict în privința suspendării / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Remus Dinu  —  sâmbătă, 22 iulie 2023

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, înaintează o ipoteză discutabilă în subiectul legat de soluționarea cazului de dopaj în care e implicată Simona Halep. Omul care conduce tenisul românesc explică de ce consideră că sportiva nu va fi iertată de suspendare în niciun scenariu. 

Simona Halep e tot mai aproape să afle verdictul în cazul de dopaj care o ține departe de tenis de 10 luni. Marți, Simona a fost acceptată pe lista preliminară a turneului de la US Open, deși luni nu figura în documentul respectiv. Între timp, președintele FRT, a lansat în spațiul public o variantă care s-a răspândit rapid printre fanii Simonei:

„Dacă mă întrebați pe mine, nu (n.r -  despre posibilitatea ca Simona Halep să revină pe teren la US Open). Dacă e nevinovată, poate cere daune de milioane de euro, cât timp n-a jucat. 

[Dar] și dacă ar fi curată, o vor sancționa pentru că ar pierde ei toată imaginea. Îi vor da un minimum de suspendare ca să își acopere ei situația creată”, a spus George Cosac, într-un interviu pentru sport.ro. 

Simona Halep a fost audiată în finalul lunii iunie în fața organizației independente Sports Resolutions. Verdictul încă nu a fost anunțat pe vreun canal oficial de comunicare al ITIA sau al jucătoarei.

Cine e Sports Resolutions, organizația care a judecat-o pe Simona Halep

  • Sports Resolutions, agenția care s-a ocupat de audierea Simonei Halep,  este un for independent de soluționare a litigiilor din sport, cu sediul la Londra.
  • Conform site-ului propriu, entitatea operează la nivel global, oferind servicii de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, fiind o „alternativă rapidă și eficientă din punctul de vedere al costurilor în procesele interne și în litigiile din instanță”.

Cum s-a apărat Simona Halep: „Lotul de suplimente era contaminat”

În cele mai recente apariții publice, Simona Halep a susținut că așteptarea și incertitudinea o apasă la fel de tare ca suspendarea din circuit. Totodată, fosta câștigătoare de Roland Garros și Wimbledon a explicat că prezența substanței interzise în organismul ei s-ar fi datorat unui supliment alimentar contaminat: 

„În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului. Am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale”. 

VIDEO Prințul Dimitrie Sturdza intervine în scandalul suspendării: „Cine știe ce-a mâncat domnișoara Halep?!”

>

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.