Liga 1

Cornel Dinu, dezlănțuit după derby: „Gigișor, s-au cerut afară sau ai vrut să-i odihnești?” » Nici Talpan n-a scăpat: „Pur caragialesc ”

+24 Foto
Cornel Dinu, dezlănțuit după derby

Articol de David Marinescu  —  Sunday, 23 July 2023

Cornel Dinu (74 de ani), fostul mare fotbalist al lui Dinamo, a comentat într-o notă ironică deznodământul derby-ului pierdut de „câini” în fața rivalei FCSB, scor 1-2. „Procurorul” l-a luat peste picior pe Gigi Becali pentru schimbările efectuate de gazde în repriza a doua, dar a „strecurat” în discursul său și o „înțepătură” la adresa lui Florin Talpan, după evenimentele tensionate din ultimele zile. 

Dincolo de aspectele legate de joc, legenda celor de la Dinamo s-a legat în analiza sa și de piedicile pe care reprezentanții CSA Steaua le-au pus în calea tentativei FCSB de a juca în Ghencea:

„Înainte de toate, trebuie apreciată intervenția primului-ministru Marcel Ciolacu de a face rânduială în nebuniile deșarte ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua(...) în fața personajului pur caragialesc Talpan Florin Costel. I-ar fi luat mințile, șoptesc niște obuze uitate în vestiarele din Ghencea, bombardelele din Bosnia Hertegovina și Afganistan, pe unde o fi cărat muniție”, și-a început „Mister” discursul. 

Cornel Dinu, „acid”: „Gigișor, s-au cerut afară sau ai vrut să-i odihnești?”

Apoi, Cornel Dinu a vorbit strict despre performanța celor două echipe, ironizând transformarea FCSB din repriza a doua, când Charalambous și Pintilii i-au înlocuit pe Florinel Coman, Băluță și Olaru.

Gigi Becali și-a făcut numărul și schimbările, iar asta era să-l coste pe final. Deci, Steaua (n.r. FCSB) s-a jucat cu Dinamo în prima repriză a meciului înghesuit pe mini-stadionul de lângă Arcul de Triumf, n-a prea luat-o în serios nici în repriza a doua.

Prima repriză a regalului campionatelor noastre a fost la discreția Stelei FCSB. Dominație clară, evoluție aproape completă. Începută cu agresivitate de presing pe construcția incipientă, atâta cât a fost, a «câinilor». Invitată să atace și prin schimbările pur defensive (Gigișor, și Coman, și Olaru, și Băluță s-au cerut ei afară sau ai vrut să-i odihnești pentru meciul deosebit de greu cu CSKA 1948 Sofia?)

Probabil că și Ovidiu Burcă și-a cravașat «câinii» la pauză și, la singura ocazie a lor, au marcat la o greșeală a apărării Stelei FCSB”, a punctat Cornel Dinu, conform Fanatik

VIDEO Acționarul Andrei Nicolescu a luat cuvântul după înfrângerea cu FCSB: „Suntem mici, dar ne vom face mari”

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.