Liga 1

Neagoe nu l-a păcălit pe Dorinel, urmează meciul cu Rotaru » Oțelul a rezistat eroic în deplasarea cu Universitatea Craiova! Clasamentul ACUM

+12 Foto
CS Universitatea Craiova și Oțelul Galați au remizat, scor 0-0, în runda secundă a sezonului 2023/2024 din Superligă. Trupa lui Dorinel Munteanu a rezistat eroic, având un înger păzitor în portarul Relu Stoian.

Articol de Adrian Jitea  —  luni, 24 iulie 2023

CS Universitatea Craiova și Oțelul Galați au remizat, scor 0-0, în runda secundă a sezonului 2023/2024 din Superligă. Trupa lui Dorinel Munteanu a rezistat eroic, având un înger păzitor în portarul Relu Stoian. 

Când singura campioană pe care a dat-o Moldova e condusă de Munteanu și vine în Oltenia pentru a înfrunta proaspăt împroprietărita Universitatea, aparent urmașa "Științei", e clar că toată toată lumea va avea mult de lucru. De la istorici și geografi, până la Ovidiu Hațegan, revenit la centru după o pauză de 509 de zile.

Neagoe, inspirat doar cu jucătorul „under”

Nici pentru Eugen Neagoe nu e o misiune ușoară. Antrenorul gazdelor trebuie să jongleze cu puținele variante eligibile pentru regula U21. S-a convins de Atanas Trică în prima rundă, victoria 2-0 cu Dinamo, și a mizat de această dată pe Marian Danciu.

Produs în academia clubului, mijlocașul nu s-a mișcat deloc rău în primul sfert de oră. Atingeri fine, și două lansări inteligente, pase care l-au adus pe Andrei Ivan în poziție de finalizare. Prima execuție a fost respinsă de Stoian în bară, a doua a trecut puțin peste.

Oțelul, la fel ce vecina din Iași, încă nu s-a adaptat la rigorile primei divizii. Cum nici Dorinel nu s-a adaptat la temperatura de afară. Antrenorul oaspeților nu a renunțat la proverbiala bluză de trening.

Relu Stoian, MVP pe "Oblemenco"

Ocaziile la poarta lui Stoian au curs ca șiroaiele de transpirație pe fotbaliștii obligați să joace la 32 de grade Celsius. În minutul 40, goalkeeperul adus din Liga 2, de la Buzău, l-a blocat formidabil pe Ivan. 

Acțiunea imediat următoare a mai adus o șansă mare, Căpățînă cu capul, firește, în bara laterală. Râul, ramul și stâlpii porților n-au ținut cu amfitrionii în prima repriză, Mitriță lovind și el transversala, din lovitură liberă.

Neagoe a mutat la pauză, dar noua așezare n-a prins din prima. Oțelul a avut 10 minute bune imediat după reluare. Au urmat noi episoade ale duelului Relu Stoian - Universitatea, de fiecare dată cu același câștigător.

Gălățenii au ieșit rar din carapace, dar de fiecare dată periculos. Bancu l-a salvat pe Căpățînă de un autogol hilar și a lansat un contraatac fulgerător. Doar că tot norocul din runda inaugurală, când Dinamo a irosit un penalty, s-a întors astăzi împotriva oltenilor. Mitriță părea să găsească plasa laterală în secvențele finale, dar Atanas Trică s-a aflat pe traiectorie și a stricat totul.

Neagoe n-a găsit soluții pentru a-l păcăli pe Dorinel, acum va trebui să găsească explicații pentru a-i potoli pe fani și a-l liniști pe Rotaru.

FINAL » Universitatea Craiova - Oțelul Galați 0-0

Universitatea Craiova - Oțelul, echipe de start:

CS Universitatea Craiova: L. Popescu - Borța, Zajkov, Raul Silva, N. Bancu - Căpățînă, Screciu - Ișfan, M. Danciu, Al. Mitriță - A. Ivan 
Rezerve: Lazar - Gașpar, Badelj, Ndong, Mateiu, Al. Crețu, Cîmpanu, A. Trică, Markovic 
Antrenor: Eugen Neagoe 

  • Eugen Neagoe a schimbat 3 titulari față de meciul cu Dinamo. Au ieșit Crețu, Roguljic și Atanas Trică. Au intrat Căpățînă, Danciu și Ișfan

Oțelul: R. Stoian - Zhelev, Yabre, C. Ghiocel, D. Panait - Cisotti, A. Lopez, S. Teles - Al. Pop, Fatai, Bodișteanu
Rezerve: I. Neagu - Gaitan, A. Păun, S. Rus, Zivulic, Jardan, Maciel, Tănasă, A. Dimitrov 
Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova 
Arbitru: Ovidiu Hațegan / Asistenți: Mircea Grigoriu și Ciprian Danșa 
Arbitru VAR: Radu Petrescu / Arbitru AVAR: Vlad Bârleanu

Citește și alte știri din Superligă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.